meatroll

Mannenvoer: De Superslavink!

Je kent het wel. Van die gerechten waar alleen bij het lezen van het recept of het zien van het eindresultaat het kwijl bij voorbaat al uit je muil gutst.
Nou, we hebben zo’n gerecht gevonden! Pure foodporn. Wie dit niet weg krijgt moet echt hulp zoeken. Wie dit niet lust is niet goed. Wie dit vies vindt verdient de elektrische stoel. Wie dit… Afijn, je begrijpt het.
Komt ‘ie: Meatroll with bacon and cheese. Oftewel: een SuperAwesomeMegaUltra slavink!!! Uiteraard altijd beter dan de gewone slavink. Een stuk gezonder ook.

Vrij eenvoudig te maken en nog veel eenvoudiger om het op te eten. Maar wat heb je eigenlijk voor dit culinaire hoogstandje nodig?

  • Half om half gehakt (varken en rund smaken zoooooveel beter als ze samen zijn)
  • Bacon (veel ook, nooit bezuinigen op de bacon!!!!)
  • Kaas (bij voorkeur belegen)
  • BBQ Saus (of een saus naar voorkeur)
  • Wat kruiden naar smaak
  • Een ui (heel fijn gesnipperd)
  • Oven met ovenschaal
  • Een stuk bakpapier

Allereerst de oven voorverwarmen op 180 graden. Dan gaan we het gehakt eens aanpakken. De beesten die er in zitten zijn best goed te doen maar met een beetje extra kruiden erdoor worden ze nog smakelijker. Peper en zout werkt altijd en een klein gesnipperd uitje doet ook wonderen. Afmaken met een snufje paprikapoeder en je hebt een smaakvol stukje gehakt liggen. Laat dit even een paar minuten met rust zodat de kruiden goed kunnen intrekken in het vlees.

meatroll4

Leg nu een stuk bakpapier op het aanrechtblad en leg hier in een groot vierkant repen met bacon op zodat het bakpapier aardig vol komt te liggen. Vervolgens het gehakt op de bacon verspreiden. Zorg ervoor dat de gehaktlaag niet dikker dan een centimeter is aangezien er een mogelijkheid is dat het gehakt anders rauw blijft in het midden. Druk alles dus goed aan.

Op een centimeter of drie van de onderkant van je ‘gehaktplaat’ leg je in de hele breedte een dikke plak kaas neer. De kaas moet wel in een vierkant gesneden worden in verband met het oprollen van het gehakt. Door middel van het bakpapier kun je het geheel gaan oprollen. Het bakpapier aan de onderkant beetpakken en rollen maar! Het papier laat vanzelf los en wat overblijft is een rol puur genot.

meatroll2

Plaats deze rol in een ingevette ovenschaal en zet alles zo’n 20 minuten in de oven. Hierna haal je de rol uit de oven en smeer je deze in met je saus naar keuze. Terug in de oven voor een minuut of 10 en daarna dit kunstje herhalen (insmeren/oven).

Nadat dit hele proces klaar is is het bijna tijd om je tanden in dit stuk eetbaar geluk te zetten. Wat je kan doen is de rol inrollen in gedroogde uitjes. Dit geeft het geheel een nog betere smaak.

meatroll3

Snij de rol in plakken en je kunt los! Te serveren als avondeten maar ook prima als snack. Wedden dat je hier iedereen blij mee maakt?! Delen hoeft trouwens niet. Een beetje vent vreet dit ding gewoon in zijn eentje op. Wat nou frikandel XXL?! Nomnomnom

Instant update

Bitpull-lezeres Sohraya werd geïnspireerd door bovenstaand recept en ging aan de slag. Een rol met kaas en een rol met gecarameliseerde uien. Hallo!

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden