2018: Club van 27 verwelkomt Jett Rebel

Op 24 januari 2018 zal Jelte Tuinstra (aka Jett Rebel) de respectabele leeftijd van 27 jaar theoretisch gezien mogen bereiken. Mogen ja, want als hij zo door blijft rock ’n rollen zou het ook zomaar eerder afgelopen kunnen zijn. Maar laten we het houden bij feiten en statistieken. De meeste artiesten die tot de club van 27 toetraden maakten aan het begin van hun carrière de beste muziek maar worden herinnerd om wat zij als laatst gedaan hebben.

Zo was Bleach het beste album van Nirvana maar is MTV Unplugged (wat voor de helft bestond uit covers) het meest toegankelijke en wellicht het meest bekende album cq. optreden. Want naast ‘Smells Like Teen Spirit‘ en de destijds controversiële naakte baby die op het hoesje stond, weet de leek vaak niets van wat er op de doorbraakplaat van Nirvana (Nevermind) staat. En deze gegevens kan je zelf ook prima toepassen op de andere meest bekende Club van 27-artiesten: Jimi Hendrix, Jim Morisson, Brian Jones en Janis Joplin.

Spiderman!

En nu hebben wij in Nederland ook eindelijk ons eigen Club van 27-potentieeltje in de vorm van Jett Rebel. De beste man heeft er alles voor in huis. Met vier geniale nummers kwam hij al snel in het Matthijs van Nieuwkerk- en Giel Beelen vizier én in die van de grote zalen en festivals. Welke Nederlandse artiest kan daarnaast zeggen dat hij een track mocht schrijven voor een Spiderman film? Jelte Tuinstra kan het afvinken op zijn lijstje.

Maar niet alleen op muzikaal vlak is Jett Rebel een artiest pur sang. Zijn hele levensstijl is erop aangepast. Interviews geven gaat Jett Rebel even beroerd af als Cobain, Winehouse, Hendrix en Morisson maar het grootste raakvlak dat hij met zijn wijlen collegae heeft is nog wel het overmatig gebruik van elke willekeurige drug die je in je lichaam kan pompen. En dat vinden wij simpelweg tof! Artistieke artistiekelingen die de artistiekeling van deze tijd weet stil te krijgen wegens te artistiekerigheid mag zich pas écht een artistiekeling noemen. Dan ga je maar eerder dood. Who cares?

Herman Brood

Nou, ons care’t dat dus wel een beetje. Niet dát wij eraan twijfelen of hij zich dooddrugsgebruikt maar vooral wannéér dat moment zal zijn. Gaat hij een Herman Broodje doen en wordt hij een niet dood te krijgen karikatuur van zichzelf of houdt hij de eer aan zichzelf door een juiste manier van timemanagement toe te passen die hem wel fysiek zal doden maar onsterfelijk zal maken als muzikant? Wij gokken het laatste en daarom hebben wij even wat logica gemengd met wiskunde en een vleugje sentiment.

30 april 2018: buh-bye now…

Volgens ons uitgebreid onderzoek zal Jett Rebel op 30 april 2018 moeten overlijden. Hoe wij daarop zijn gekomen leggen wij in het kort en uiteraard met een visueel overzicht even uit:
Brian Jones en Jim Morrison doen een één tweetje en stierven beide op 3 juli,
Jimi Hendrix stierf op 18 september,
Janis Joplin op 4 oktober en
Kurt Cobain op, om en nabij 5 april.
Tel die data eens bij elkaar op. 3 juli, 18 september, 4 oktober en 5 april dat maakt het getal? 30 inderdaad. Maar nu de grote vraag: wáárom in hemelsnaam nou 30 april!? Zie hier het antwoord: als we met exacte precisie wat natte vingerwerk doen en een lijn door de populairste doodgaan-data trekken, ligt het toch echt in de lijn der verwachtingen.
Wij zetten ons geld in op 30 april 2018. We vergeven je voor nu even je laatste werk. Wat een gedrocht en gebrek aan creativiteit zeg. Sunshine…*zucht*.
Zet hem op Jett Rebel! Het aftellen is begonnen!

Instant update: Of gaat Jelte een Keith Mina Caputo’tje doen?

2 reacties

  1. Dit is het meest zielige column ik heb gelezen. Ten eerste dat je iemand indirect dood wenst.. Daarnaast heb je duidelijk geen enkel respect voor het werk van artiesten die échte muziek maken, ipv de rotzooi en met-twee-vingers-in-de-neus-commerciële troep waar we nu tegenwoordig naar luisteren. Overigens gebruikt hij alleen wiet als medicijn en doet het daanraast rustig aan (wat ook in het interview van DWDD aan de orde is gekomen). Jett Rebel is iemand die meerdere instrumenten kan bespelen en supermuzikaal is en als jij daar geen respect voor kunt tonen en zo iemand dan maar de dood moet toewensen, kan je net zo goed de rest van je leven geen muziek meer luisteren.

  2. Iemand op de wereld die sukkels als jij stom vind

    Achterlijke sukkel die je bent.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden