lijkenweg

Honderden lijken verdwenen van zwarte begraafplaats

Het stadsbestuur van Deerfield Beach, Florida, zit met een heikel probleempje… Men wil dolgraag een braak liggend stuk land gaan bebouwen om meer inkomsten te genereren voor de stadskas. Het gebied is echter een voormalige begraafplaats, waar zwarte Amerikanen sinds 1800 werden begraven.

Een 83-jarige bewoner weet het zéker dat er mensen begraven horen te liggen: ‘Ik heb daar met mijn eigen ogen mensen begraven zien worden‘, maar die zijn dus als sneeuw voor de zon verdwenen. Honderden lijken zijn foetsie en niemand weet waar ze gebleven zijn. Het zou aannemelijk zijn dat ze herbegraven zijn op het nabij gelegen Pineview Cemetery, maar elk bewijs daarvan ontbreekt.

Diverse bodemonderzoeken leveren geen enkele informatie op. Geen metaal in de grond te vinden, wat zou kunnen betekenen dat er lijkkisten begraven liggen. Ook een graafonderzoek leverder niets op. De lijken zijn en blijven verdwenen.

Geld is geld en de 69 te bebouwen vakantiehuisjes leveren genoeg op voor de stad om door te gaan met de bouwplannen, al  lijkt het laatste woord hier nog niet over gezegd. De lijken moeten boven water komen. Eind deze week komt de stadsraad bij elkaar om te overleggen wat te doen. Er zal toch enig bewijs op tafel moeten komen dat de lichamen niet door de kaboutertjes meegenomen zijn.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden