edge of space flight

Voor mensen die snel dood willen

De hedendaagse wereld is steeds sneller en gestructureerder. Mensen zitten vast in een bepaald keurslijf en dat is saai! Dit betekent ook wel dat mensen steeds verder de grenzen opzoeken om de juiste dosis adrenaline te krijgen. En wat mensen allemaal verzinnen is psycho.

Bungee jumpen? Parachutespringen? Nee, dat is allemaal voor pussies. De nu volgende top 10 laat jou de ultieme adrenaline kicks zien, en waarschijnlijk ook de kicks waar je het snelste dood bij gaat:

10. Crocosaurus Cove (Cage of death)

Krokodillen zijn sowieso badass. Maar wat is er nog meer badass? Juist, zwemmen bij deze monsters. In Darwin City kan dat gewoon. Uiteraard zit je wel in een soort van glazen kooi. Maar toch. Als Chopper van 5,5 meter voorbij komt zeilen, dan schijt je wel even in je broek.

9. Skieen vanaf de K2

De K2 staat te boek als de gevaarlijkste berg om te beklimmen. Met zijn 8611 meter is hij net iets kleiner als de Mount Everest. Ongeveer zo’n 25% van alle mensen die deze ‘heilige graal’ beklimmen gaan de pijp uit. Je bent pas echt een die hard motherfucker als je na het beklimmen ook nog even van die hobbel af gaat skieën.

8. SCAD Diving

SCAD Diving is het volwassen broertje van bungee jumpen. Waar de mietjes bij bungee jumpen nog een elastisch koord gebruiken, gebruik je bij SCAD diving gewoon helemaal niets. Een paar meters onder je hangt een net, en dan hoop je maar dat je er niet uit hobbelt.

7. Zero Gravity

Hoe cool is dit dan? Men gaat een zo goed als leeg vliegtuig in en men gaat vliegen op ongeveer 7 km hoogte. De piloot stijgt dan snel naar ongeveer 10 km hoogte en gaat als een malle weer terug naar 7 km hoogte. Gedurende de daling ervaar je gewichtloosheid voor ongeveer 20 á 30 seconden. Let echter wel op welk XTC’tje je inneemt voordat je gaat parabolen: Sander Lantinga bleef drie dagen in een trip hangen.

6. Duiken met witte haaien

Dit is uiteraard de droom van velen. Oog in oog met een van de grootste predators in onze wereld. Je zit in een kooi en je hoopt dat dat beest niet jou samen met de kooi opvreet. Bucketlist puntje.

5. Ziplining

Aan een lijn vast zitten en gaan als een malle. Dat is ziplining. Met een rotgang over water of land. De langste in de wereld is de Pronutro zipline in Sun City, Zuid Afrika. Deze lijn is bijna 2 kilometer lang en je gaat vaak harder als 70 km per uur.

4. Schommelen

Schommelen? Ja schommelen. Extreem schommelen dan wel he. Anders is er natuurlijk geen reet aan. Je wordt vastgezet aan een zeer stevige lijn en je wordt over de rand gepleurd. Veel plezier.

3. Raften Ocoee rivier Tennessee

Raften is sowieso al tof natuurlijk, maar raften op de Ocoee rivier geeft net even een andere dimensie aan het hele raften. Deze rivier is zo duivels dat je heel blij mag zijn als je zonder kleerscheuren aan het einde komt.

2. Edge of Space vlucht

Alsof in een straaljager zitten en vliegen nog niet heftig genoeg is. Nee, lekker in een MiG 29 naar ‘the edge of space’ vliegen is de overtreffende trap. Op 25 kilometer hoogte lekker uit je raampje kijken. Het is aan de prijzige kant, dus je kan jezelf afvragen of je zoveel wil betalen om in je broek te schijten.

1. Grotduiken

Op bijna geen enkel lijstje terug te vinden, omdat velen het te extreem vinden. Grotduiken is Russische roulette. Als je je niet goed voorbereidt kom je niet meer terug. Je zal verdwalen in een doolhof van gangen onder water, net zolang totdat je zuurstof op is. Dan is het bye-bye.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden