dead

Pssst…kaartje kopen voor The Grateful Dead? Katsjing!

The Grateful Dead komt weer even bij elkaar en dat gaat gevierd worden! Maar liefst drie dagen achter elkaar staan ze in juli in Chicago op het Soldier’s Field, de plek waar oprichter Jerry Garcia (de naamgever voor Ben & Jerry’s ijs Cherry Garcia) voor het laatst met de Dead speelde. Een maand later overleed hij aan een hartaanval in een afkickcentrum.

Deadheads

The Grateful Dead werd gezien als de ultieme jamband, die uren achter elkaar, al dan niet stijf van de LSD, psychedelische rock pompte tot er bloemen uit je neus kwamen. Als er 1 band is geweest die de ultieme soundtrack schreef voor die stinkhippies is het The Dead wel geweest. En juist dat gegeven maakte dat die Deadheads de band altijd en overal volgde.

Bloedfanatiekelingen zijn het. En dat weten de kaartverkopers ook. De aankondiging dat The Grateful Dead zou gaan optreden, zorgde er voor dat de site van Ticketmaster er uit knalde, iets wat in Amerika niet snel gebeurt. Binnen korte tijd meldden 300.000 gewillige kaartjeskopers zich. En juist dát heeft er nu voor gezorgd dat kaartjes voor maar liefst $15.000 van de hand gaan. Dan heb je wel een driedaagse passepartout maar Jerry Garcia zou zich hebben omgedraaid in zijn graf.

Wij houden dat geld even op zak en zetten nog maar een videootje op:

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden