bier1

Bier drinken is verstandig

Met een biertje op zijn tijd is niks mis. Sterker nog: bier is juist hartstikke goed voor je! Vergeet al die bullshit verhalen over waarom we minder moeten drinken. Wij van Bitpull geven u namelijk 19 redenen om het juist wel op een zuipen te zetten. Luister naar ons!

Bier is goed tegen hartinfarcten
Een beetje zichzelf serieus nemende bierdrinker kiepert met gemak een halve liter Hollandia weg per dag en voorkomt daarmee, in tegenstelling tot een geheelonthouder, dat zijn rikketik er mee kapt. Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct dan geheelonthouders. Dit komt door de balans in de bloedlichaampjes dat bier met zich mee brengt. Een halve liter bier per dag geldt als maatstaf. Voor minder moeten we het ook niet doen.

Bier beschermt je tegen een beroerte
Je ziet er na een paar biertjes teveel dan misschien wel uit alsof je een beroerte hebt gehad maar het is bijna onmogelijk: de bestanddelen van bier voorkomen namelijk dat je bloed gaat klonteren.

Bier is goed voor je bloeddruk
Artsen uit Nederland en studenten van de universiteit van Harvard hebben aangetoond dat een gematigd bierverbruik je bloeddruk onder controle houdt. Wie zijn wij dan om hun studie in twijfel te trekken?

Bier kan diabetes verhinderen.
Bierdrinkers hebben zelden te kampen met suikerziekte (diabetes mellitus). Maar mensen, blijf even bij de les hè! We hebben het over écht bier en niet over die kansloze alcoholhatende hipsterende fabricaten als een radler of rosébier. Hier zit zoveel toegevoegde suiker in dat je een heuse suikerklap krijgt.

Bier verbetert je geheugen
Bierdrinkers maken minder kans op Alzheimer en dementie. Al zal je nadat je te diep in het glaasje hebt gekeken best wel eens wat vergeten. Maakt niet uit, zolang je er maar niet naast wakker wordt.

Bier bezorgt je stevige botten
Bier heeft een positieve invloed op je beendergestel en beschermt tegen osteoporose (botten die je oma nu heeft).

Bier is goed tegen diarree
De microculturen in bier bestaan uit azijn- en melkzuren. Deze stoffen beperken de cultuur van darmkiemen die diarree veroorzaken.Fijn voor als je in de kroeg zit en er nooit haast is om de plee te bereiken

Bier helpt tegen stress
Onderzoekers van de universiteit van Montreal hebben vastgesteld dat een paar glazen bier per dag de druk op het werk doen afnamen. Niet-drinkers zouden met meer stress te kampen hebben.

Bier voorkomt nier- en galstenen
Finse onderzoekers beweren dat het magnesiumgehalte in een halve liter bier het risico op nierstenen met 40 procent doet afnemen. Logisch ook. Na een paar liter vocht zeik je al afvalstoffen er uit en zorg je voor een goede doorstroming van je nieren.

Bier helpt tegen slaapstoornissen
Hop is een natuurlijk kalmeringsmiddel. ’s Avonds een glas bier drinken blijkt een afdoend slaapmiddel te zijn. Een paar glazen bier zorgt echter voor een coma dus kijk hier mee uit!

Bier kan je beschermen tegen kanker
Bier bevat polyfenolen die de groei van tumoren in toom houden. Maarrrrrrr, het kán. Het wil niet zeggen dat je gewaarborgd blijft van deze ziekte.

Bier zorgt voor een schone huid
Vergeet al die bullshit crèmes. Drink gewoon bier. Bepaalde vitaminen in bier regeneren namelijk de huid en zijn goed voor de opbouw van pigment. Je huid wordt gladder en meer flexibel. Neem dus je ID mee als je naar de kroeg gaat. Het kan zomaar zijn dat ze je er jonger uit vinden zien.

Bier is goed tegen verkoudheden
Wie warm bier drinkt, is minder snel verkouden. Warm gerstenat bevordert de bloedsomloop en de ademhaling, helpt tegen gewrichtspijn en versterkt je immuunsysteem. Tip: verwarm een flesje bier au bain- marie en leng het aan met vier lepels honing. Een awesome superdrankje!

Bier beschermt zwangere vrouwen
Een gebrek aan foliumzuur kan een oorzaak zijn van vroeggeboorte en misvormingen van de foetus. Een liter bier bevat meer dan onze dagelijkse behoefte. Alcoholvrij bier is daarom een aanrader voor zwangere vrouwen.

Bier scherpt de eetlust aan
De bestanddelen van hop, het koolzuur en de alcohol in bier stimuleren de spijsverteringssappen en stimuleren de eetlust. Een vrijbrief om na het stappen dus ongegeneerd te bunkeren!!!

Bier voorkomt maagzweren
Anderhalve liter bier per week remt de aangroei van bacteriën (helicobacter pylori) die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken waardoor het risico op maagzweren afneemt.

Bier is een snelle dorstlesser
De bestanddelen van bier zorgen er voor dat je dorst sneller gelest wordt dan wanneer je een glas helder, fris water drinkt. Wat nou een sportdrankje na het voetballen?!

Bier helpt je afvallen
Studies tonen aan dat mensen die – weliswaar met mate – bier drinken, minder overgewicht vertonen dan niet-drinkers. Bier bevordert immers de stofwisseling. Een glas bier bevat bovendien minder calorieën dan bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheid appelsap. In Engeland schijnen er overigens andere wetten te gelden.

Bier zorgt voor mooier haar
Bier bevat mineralen en vitaminen die je haar verzorgen. Een ’bierspoeling’ geeft je haar meer kracht en volume. En geen paniek: de biergeur is na enkele minuten vervlogen. Wel zo fijn als je in de auto wordt aangehouden door oom agent.

Dus op naar de kroeg en zet het op een zuipen. We hebben je gewaarschuwd!
Oh ja. Bier maakt de mens ook vrolijk. Wat wil je nog meer? Een muziekje natuurlijk!

Steen heeft het door:

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden