waheeb

Restaurant IS

Yasir Abdulla vond het tijd dat IS gestopt gaat worden en trok richting Koerdistan om zijn frustraties te botvieren op de heilige strijders van de Islamitische Staat. De beste man liet zijn vrouw en vier kinderen achter in Engeland en ging los met zesderangs wapens en granaten waarvan het een wonder was dat ze nog niet ontploft waren. Zes maanden lang vocht hij in Koerdistan tegen de legers van IS. Zes lange maanden waarin hij de ene na de andere gruweldaad aanschouwde.

Volgens Abdulla zijn de Koerden niet bang voor IS, maar zijn ze juist allemaal united om die zandhazen uit te schakelen. Hij geeft aan dat duizenden Koerden van verschillende stammen zich hebben verenigd om de strijders van de Islamitische Staat kapot te maken. Wij vinden dat mooi.

Het kan altijd gekker

Abdulla, die vorige week terugkwam van deel een van zijn missie, vertelde onder andere over de bizarre tereur die IS tentoonspreidt. Niets is te gek. 21 Egyptische Gristenen worden onthoofd. 150 moslima’s worden afgemaakt omdat ze weigerden te trouwen met jihadi’s. Een Jordaanse piloot wordt in de fik gestoken. Om maar wat te noemen.

Yasir Abdulla met z'n pipa

Yasir Abdulla met z’n pipa

Dieptepunt

En wij maar allemaal denken dat IS niet nog veel lager kon dalen in achting, maar ze hebben ons weer weten te verrassen. IS heeft het woord psycho tot een nieuwe hoogte weten te stuwen. Het nieuwe dieptepunt? IS heeft gekke ideeën, maar nog niets is zo gek als het volgende waar Abdulla mee op de proppen kwam… Een moslim mama ging naar het HQ van IS, de Allahu snackbar, om te vragen of ze haar zoon mocht zien die gevangen was genomen door de heilige strijders. Dit mocht wel, maar eerst werd haar wat eten aangeboden zoals goede moslims dat doen. De vrouw vrat alles in recordtempo op omdat ze honger had en het smaakte best. Hierna wilde ze toch graag haar zoon zien. De strijders moesten lachen en prezen Allah, want ze had hem net voor een deel opgegeten.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden