mount everest

De Mount Everest zit onder de stront

Men neme een berg van 8848 meter hoogte en gemiddeld zo’n 700 bergbeklimmers, die elk jaar hun uiterste best doen om heelhuids op de top te komen, en je hebt ’s werelds hoogste vuilnisbelt, oftewel de Mount Everest.

De autoriteiten van Nepal hebben gewaarschuwd voor een ophoping van stront. De klimmers bivakkeren in de klim wekenlang op de berg en moeten zo af en toe naar de wc. Het probleem alleen is dat er op de kampen op de Mount Everest geen wc’s zijn. Dit betekent dat de klimmers ergens een gat in de grond graven om daar lekker hun ding te doen. De hopen stront op de Mount Everest reiken inmiddels bijna letterlijk tot aan de hemel en daar is men niet blij mee.

Vorig jaar verzon de Nepalese overheid al een regel die klimmers verplichtte om acht kilo afval mee terug te nemen de berg af. Dit staat ongeveer gelijk aan de hoeveelheid afval die een mens achterlaat op de berg tijdens zijn of haar verblijf. Hiervoor dient ook een borg van 3500 keiharde euro’s betaald te worden. Mocht je de regels overschrijden en niet je eigen stront mee terug nemen, de berg af, dan kan je zwaaien naar je geld.

poepdoos

De originele Mount Everest poepdoos

Dus, was je van plan om binnenkort eens de Mount Everest te gaan beklimmen: kijk uit waar je loopt. Er is niet alleen een kans dat je te pletter valt in een ijsspleet of omkomt door gebrek aan zuurstof en vermoeidheid, maar je kan dus ook in de menselijke uitwerpselen stappen. Gadverdamme.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden