nietstemmen

Ga niet stemmen!

18 Maart mogen we weer naar de stembus. Ons recht gebruiken. En dat moet. Vindt de overheid. Je hébt het recht dus móét je het ook gebruiken. Het is net een invoegstrook: die ligt daar toch dus móét je ‘m in z’n geheel gebruiken. Ook al loopt daardoor het verkeer vast. Stemmen dus. Omdat het moet. De schijndemocratie moet en zal overeind blijven.

De Provinciale Statenverkiezingen… De nieuw gekozen leden kiezen dan op 26 mei weer de Eerste Kamerleden. Volg je het nog? 18 Maart kies je dus voor mensen die uiteindelijk de leden van de Eerste Kamer gaan kiezen, die op hun beurt ook geen reet te vertellen hebben maar wel eventueel de Tweede Kamer kunnen terugfluiten. Maar waarom kiezen we die leden van de Eerste Kamer eigenlijk niet zelf? En wat is dan weer het nut van het hebben van een Eerste Kamer? Wat een raar gedoe eigenlijk.

Transitie

Die hele provinciale idioterie zou wel eens op de schop mogen ook. Waarom moet een landje als het onze, dat slechts 200 kilometer breed is en 300 kilometer lang, twaalf provinciën hebben? En waarom zouden die überhaupt nog wat te vertellen mogen hebben? Is het niet eens tijd dat Nederland zichzelf gaat beschouwen als een bedrijf en zichzelf onderwerpt aan een transitie, waarbij gekeken wordt welke toplagen er tussenuit kunnen en hoe we dit land efficiënter kunnen besturen?

Is het niet eens tijd dat we gaan bekijken wat het nut nog is van instituten als de Provinciale Staten? Zouden deze gebieden niet veel efficiënter bestuurd worden vanuit 1 centraal orgaan? We hebben het niet bepaald over een significant of relevant gebied voor Google Maps ofzo. We zijn slechts een speldenprikje, een druppel in de oceaan. We maken onszelf zo verschrikkelijk belangrijk maar als het er op aankomt doen we niets en staan we met onze bek vol tanden. Met dit soort verkiezingen houden we de huidige geldverspillende orde in stand. Geld dat naar onze ouderen en hulpbehoevenden of onderwijs zou kunnen gaan wordt nu in een systeem gepompt dat er alleen maar is om zichzelf in stand te houden. Beter nog: zorg dat als de wiedeweerga dat leger weer wordt opgebouwd anders kunnen we in de nabije toekomst alleen nog maar met die witte vlag zwaaien voordat ze onze kop er af hakken.

Blijf thuis

Dus. Laat je niet zo in de luren leggen en blijf lekker thuis op 18 maart. En laat de opkomst dan zó laag zijn dat de stemming ongeldig wordt verklaard. Laat al die campagnegelden volstrekt onnodig over de balk gesmeten zijn. Laat de partijen maar flink financieel bloeden, opdat ze allemaal kapot mogen gaan. Met hun fopbeloftes. En reken diezelfde partijen daarna genadeloos af wanneer er landelijke tweede Kamerverkiezingen zijn. Alles op Lijst Blanco! We schreven al eerder: dit land is stuk en zal tot op de grond toe afgebroken moeten worden alvorens we weer kunnen opbouwen. Maar het begint bij onszelf.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden