Albino genocide in Tanzania

Goed wij snappen het ook wel, wij kijken ook wel eens raar op als we een albino zien. Alleen in de beschaafdere delen van de wereld hebben wij de albino geaccepteerd voor wat hij/zij is, een mens! In Afrika is dat echter niet het geval, daar worden mensen die albinisme hebben gewoon nog opgejaagd, in stukken gehakt om vervolgens aan tovenaars verkocht te worden. Dit allemaal omdat hun lichaamsdelen toverkracht zouden bevatten. Bullshit natuurlijk, maar leg dat maar eens uit aan die savanneboys.

TER DOOD VEROORDEELD

In het Afrikaanse land Tanzania zijn vier mensen ter dood veroordeeld voor de moord op een albino-vrouw. De 22-jarige vrouw werd in 2008 vermoord. Een van de daders was haar echtgenoot. De opgelegde doodstraf is maar een pleister op de zere wond, die er vervolgens heel hard afgetrokken wordt. Dit omdat sinds 1994 Tanzania niet meer de doodstraf in praktijk uitvoert. Dat zou hetzelfde zijn als we hier in Nederland een willekeurig iemand op straat op zijn gezicht zouden timmeren en er met een sorry vanaf komen. Sinds 2000 zijn er minstens 75 albino’s vermoord in Tanzania. President Jakaya Kikwete heeft aangegeven dat hij daar een einde aan wil maken.

STOP DE GENOCIDE

Zolang er nog steeds mensen in het land zijn die heilig geloven in de toverkracht van albino’s, zullen zij nog steeds afgeslacht worden. De Malinese filmmakers Adama Drabo en Ladji Diakite maakten in 2008 de film Fantan Fanga (Engelse titel The Power of the Poor) over dit dramatisch probleem van de behandeling van albino’s in Afrika. Hier onder een verslag over het albinisme in Tanzania, zowel zeer schokkend als zeer indrukwekkend.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden