hangover

Mannenvoer: Het perfecte hangover ontbijt

Goeiemorgen prutser. Gisteravond weer te lang doorgegaan en te bezopen om voor het out gaan even twee glazen water te drinken? We zullen zachtjes praten hoor. MET JE KATER! ’s Avonds een vent… Maar we zullen je even op gang helpen. Er zijn legio studies gedaan naar het perfecte katerontbijt: full English breakfast, met bloedworst en witte bonen in tomatensaus?
Serieus? Als je een dikke stoelengooiende Engelsman bent misschien. Voor de Hollandse gestresste maag hebben we iets subtielers, doch doeltreffenders bedacht. Het perfecte hangover ontbijt bestaat namelijk uit niets meer dan banaan, sambal en kaas. Klinkt niet echt logisch? Hmmm… Een zoetje, een zoutje en een pepertje. Alles wat je NU nodig hebt, voordat je straks gaat PMDS-en. En klaar binnen 5 minuten. Hoe dan? Zo:

Benodigdheden:
• Geraspte (oude kaas),
• 1 Eetlepel sambal Oelek (niet gaan zeiken dat Brandal of Badjak lekkerder is…Oelek is vanwege het zoutgehalte perfect voor dit recept) en
• 2 (bij voorkeur) rijpe bananen.

banaan2

Snijd de bananen in dunne plakjes, al dan niet gehalveerd. Ze worden straks geprakt, hoeft allemaal niet netjes.

banaan3

Laat flink wat boter in de pan bruin worden.

banaan4

Doe een flinke eetlepel sambal in de hete boter.

banaan5

Bak de sambal in de boter. Let op dat het niet verbrandt, gewoon even kort door de boter laten opnemen .

banaan6

Doe de banaan erbij. Flink doorroeren.

banaan7

Blijf roeren, de boter, banaan en sambal moeten 1 grote brei worden. Er mag geprakt worden.

banaan8

Besmeer twee boterhammen met de bananenbrei.

banaan9

Wat geraspte kaas er over (niet teveel, shit is al zout genoeg) en even in de oven/grill, totdat het brood bruin is en de kaas gesmolten.

banaan10

Snap je?
Garneren met wat ijsbergslaOprotten met je garnering. Serveren met een biertje. Jij kan er weer helemaal tegenaan. Succes verzekerd. Eet smakelijk & fijne wedstrijd straks.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden