teeven

Wilt u daar het bonnetje bij?

Nederland is in rep en roer. Na lang wachten, uitzoeken, goed verstopte gegevens boven water toveren en het volk wat pappen en nathouden met inhoudsloze statements, is gisteren bekend geworden dat Ivo Opstelten opstapt. Want, surprise surprise, hij had zich toch een beetje vergist in het bedrag dat destijds aan Cees H. is overgemaakt. Ivo liet zich, zoals gewoonlijk, weer van zijn beste kant zien en stamelde iets over volk en vaderland en bood zijn ontslag aan, aan de Kamer.

Dan rijst bij politiek betrokken Nederland natuurlijk de vraag, wat gaat er met Mark Rutte en zijn kabinet gebeuren? De man die de voeten kust van de voormalig burgervader van Rotterdam. De man die afgelopen zaterdag deze frauderende  brombeer nog de hand boven het hoofd hield. Stamelt hij wat politiek correcte woorden, grinnikt hij wat en is daarmee de kous af?

Motie van wantrouwen

Teeven en Opstelten zullen zich niet publiekelijk verontschuldigen, vooralsnog tenminste. Het debat over het inmiddels beruchte bonnetje gaat vandaag gewoon door zonder hen. Onder leiding van mister Rutte himself, notabene. De enige gepaste reactie hierop, lijkt mij een motie van wantrouwen. Na het vertrek van Mark Verheijen een kleine maand geleden, begint het erop te lijken dat de heren bij de VVD het allemaal niet zo nauw nemen als het op belastingen en witwasprakijken aankomt.

Als ze snel zijn, kunnen de stembiljetten morgen op de bus. Kunnen we volgende week woensdag meteen de Tweede Kamer-verkiezingen meepakken. Is er ook geen tijd voor zinloze debatten waar iedereen zijn zondagse pak aantrekt. Om vervolgens met een zondagse schijnheiligheid, zieltjes te winnen en de zoveelste gouden berg te beloven. Scheelt ook weer bonnetjes opvragen, door wie die gouden bergen betaald zijn.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden