becker hooligan

Boom boom Boris is een hooligan

Nu weten we waar ‘boom boom’ voor stond! Boris Becker, de Duitser die in een ver verleden de wereld aan zijn voeten had liggen met zijn kanonskogels op het tenniscourt is een groot sportfan. Maar ook grote helden van weleer slaan de balplank wel eens volledig mis. Toen de Champions League wedstrijd tussen Chelsea en Paris Saint Germain werd gespeeld in het Stamford Bridge stadion, waren Boris en zijn vrouw Lilly (hoi!!) natuurlijk van de partij. Getooid met een Chelsea-sjaal zag Becker zijn favoriet uit het toernooi gekicked worden. Maar daarmee was de kous nog niet af.

Combat 18

Het sjaaltje dat Becker droeg was namelijk van de Chelsea Headhunters, een van de beruchtste hooligan firms in Engeland. Wie herinnert zich niet de shockerende documentaire die de Ierse verslaggever Donal MacIntyre maakte voor de BBC een paar jaar geleden toen hij undercover infiltreerde bij de meest gewelddadige hooligans van Engeland? Die ook nog eens nauwe banden hadden met het beruchte Combat18?

Nee, Boris, je staat er fraai op zo. Kun je wel zeggen dat je een hele stapel sjaaltjes hebt die je buiten op het voorplein hebt gekocht, er staat toch behoorlijk duidelijk Chelsea Headhunters op die sjaal. Blijft moeilijk natuurlijk, dat Engels, voor een Duitser. Maar toch… We zien burgemeester Aboutaleb al staan in de Kuip, met z’n SCF-muts op. Of Eberhard van der Laan, in F-side tenue. Oh wacht…

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden