PVDA huilt

De PvdA zijn losers!

In alle 393 gemeenten van Nederland is gebleken dat er één partij de grootste loser van de Provinciale staten verkiezing 2015 is geworden en met trots kunnen wij zeggen dat die partij de Partij van de Arbeid is! En leuk dat we het vinden! Waarom vraag jij je af? Omdat mensen eindelijk in hebben gezien dat de PvdA gewoon kut is. Niet dat het wat uitmaakt want onze MinPres Rutte denkt gewoon de rit uit te kunnen zitten tot 2017. Mét de PvdA dus.

Links bolwerk

Zelfs in de noordoostelijke provincie Groningen ging de partij hard onderuit. De grootste verliezen werden namelijk geleden in Pekela (-20.5%), Menterwolde (-19.3%), Veendam (-19.2%), Appingedam (-18,1%), Oldambt (-17,5%) en Bellingwedde (-17,1%). Dat zijn verliezen waar de honden geen brood van lusten. Groningen is van oudsher een links bolwerk maar de streek kampt tegenwoordig met werkloosheid, krimp en aardbevingen door gaswinning. En dat alles is de schuld van de PvdA natuurlijk. Ook het Tweede Kamervriendje VVD boekte grote verliezen. De liberalen wisten maar in 6 van de 393 gemeenten een plusje te boeken. Hallo.

Doomed

Grote winnaars zijn D66 en het CDA. Niet dat we daar zo blij mee moeten zijn. Hoe we het ook wenden of keren, Nederland is flink de Sjaak de komende tijd. Aangezien alles wat de Tweede Kamer wil doorvoeren eerst goedkeuring moet krijgen van de Eerste Kamer en daar qua zetelbezetting een compleet ander plaatje is geschetst qua coalitie-oppositieverhouding, zullen veel van de plannen gewoon afgeketst worden. En dan verliest de VVD in de Tweede Kamer ook nog eens een zetel! Zo schieten we als land nóg geen hol op en blijven we lekker aanmodderen zoals we dat de afgelopen jaren ook al deden. Bedankt voor de stemming Nederland, we are fucked!!

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden