beaver

Eet u smakelijk

Dat de voedselindustrie het niet zo nauw neemt met de ingrediënten die ze verwerken in uw dagelijkse portie vitaminen weten we al. Maar weet u ook wat er zoal verwerkt zit in uw sneetje brood bijvoorbeeld? Als u dat niet weet rest de vraag of u het überhaupt wil weten. Zo niet, skip dan dit topic. Als u het wel wil leven, lees rustig verder, maar bereid u er wel op voor dat het zomaar zou kunnen dat u in spontane hongerstaking gaat.

L-cysteine

Heerlijk he, versgebakken brood? Dat er L-cysteine inzit maakt niet eens zoveel mensen iets uit. Prachtig die naam. Alleen jammer dat veel mensen niet weten dat L-cysteine gemaakt word van menselijk haar. Dit dient dan weer om een betere consistentie te geven aan het deeg. Lekker al die haren in je muil. Zonder dat het vermeld staat, dat dan weer wel.

Skatool

Skatool is een stofje dat men haalt uit de ontlasting van varkens. Het komt veel voor in parfums en word voor ons ook gebruikt als aroma. Veelal om verschillende soorten ijs hun smaak te geven. Juist ja.

Castoreum

Waarom zijn bevers waterbestendig? Omdat ze zichzelf insmeren met een vet dat ze halen uit de klier die tussen hun arie en voorplantingsorganen zit. Castoreum is beter bekend onder de naam bevergeil. De mens zou geen mens zijn als dit goedje niet in parfums zou zitten en in ons eten om de vanille en karamel smaak beter tot zijn recht te laten komen. Bevergeil.. Slaan we dat even op?

Allura Rood AC

Dit ingredient gebruikt men om een mooie rode kleur aan het eten te geven. Net zoals Karmijnzuur overigens. Mooie naam, maar als men het gewoon steenkoolteer had genoemd waren de voedingswaren vast minder snel over de toonbank gegaan.

Vislijm

Wat is vislijm? Vislijm zijn tot poeder gemalen blazen van vissen. Waarvoor word het gebruikt? Voor het helder maken van onder andere bier. Gatverdamme!

Het mooie van deze ingredienten is dat de instanties die het gebruiken vaak niet verplicht zijn om het te vermelden. Dus bij deze. Enjoy your meal en eet smakelijk.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden