chappie2

Chappie graffiti event!

Hee pssst…. Chappie al gezien? Hoezo nee? Hij draait sinds 5 maart in de bioscopen (ook Imax) en is zeker de moeite waard. In de hoofdrollen: Hugh Jackman (Wolverine, X-Men), Sharlto Copley (Elysium, District 9), Sigourney Weaver (Avatar, Alien(s)), Die Antwoord , Dev Patel (Best Exotic Marigold Hotel, Newsroom, Slumdog Millionaire), dus gegarandeerd avondje wauzigheid.

Het verhaal: In deze futuristische actiefilm van de regisseur van District 9 en Elysium, wordt misdaad met behulp van robots bestreden door een brute politiemacht. Eén van deze robots wordt gestolen en opnieuw geprogrammeerd waardoor hij de eerste robot wordt die zelf kan nadenken en gevoelens heeft. Wanneer deze androïde, genaamd Chappie, gekidnapt wordt door criminelen vormt hij al snel een bedreiging voor de politiestaat. Alle middelen worden ingezet om hem te vernietigen en te voorkomen dat er meerdere soortgelijke androïden worden geproduceerd.

Om de film te promoten vond afgelopen 25 februari een waanzinnig livestream evenement plaats, georganiseerd door Sony en OMD. Vanuit de hele wereld waren vloggers (video bloggers) naar de Old Truman Brewery in Londen gekomen om mee te werken aan een enorm graffitikunstwerk van 18 x 3 meter. Binnen drie uur was het doek geverfd en vervolgens opgechappie’d in 600 stukken, die over de hele wereld naar fans werden gezonden. Na het ontmoeten van regisseur Neill Blomkamp werd gezamelijk de film gekeken.
De productie van het kunstwerk was live via gaming platform Twitch te volgen. Daarnaast namen de vloggers deel aan een pop up gaming lounge waar zij het spel EVOLVE speelden met host Spamfish. Zie hier het resultaat. Kicke!

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden