chernobyl

Urbex Heaven

Je hebt van die mensen in deze wereld die ervan houden om verlaten gebouwen te bezoeken en daar foto’s van te maken. Je kan je afvragen wat daar nou zo tof aan is, maar het moet gezegd worden dat er wel wat pareltjes tussen zitten.

Suckers die geil worden van de gedachte over een apocalyps kunnen fappen naar hartenlust als ze op deze verlaten en mysterieuze plaatsen rondlopen.

We noemen dit fenomeen Urban Exploring oftewel Urbex. En het is een hobby die in populariteit toe aan het nemen is. Trek dus je oude kloffie aan en neem het risico dat je een nachtje in de bak door moet brengen, want de meeste plaatsen zijn een no go area.

Omdat er zoveel plekken zijn, welke zijn nou echt de moeite waard? Top 10 voor jullie.

10. Willard Asylum

In Willard, New York staat een oud gekkenhuis dat zijn deuren sloot in 1995. Dit omdat er geen bewoners meer waren. Die stierven namelijk allemaal tussen de muren van het asylum.

willard asylum

9. Mirny Diamant Mijn

Stalin wilde diamanten. Heel veel diamanten. Dus hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat heel Mirny veranderde in een groot gat. Het bleek dat het niet zo heel erg makkelijk was om de diamanten uit de grond te krijgen, dus werd de boel verlaten.

mirny mijn

8. Six Flags New Orleans

Katrina heeft niet veel heel gelaten van onder andere New Orleans. Ook Six Flags bleef niet gespaard.

six flags

7. Gulliver’s Travel Park

In Japan hebben ze gekke ideeën. Zo dachten ze dat een park met als thema Gullivers reizen wel zou werken. Niet dus. Ze hebben 10 jaar stand gehouden, maar moesten toen toch echt de deuren sluiten.

gulliver

6. Beelitz Heilstatten Militair Ziekenhuis

Het militaire ziekenhuis waar Hitler en Honecker werden behandeld voor hun wonden opgelopen tijden WWI. Gehuld in mysteries staat dit enge gebouw er nog steeds.

beelitz

5. Kolmanskop Namibië

Diamantkoorts is wat mensen naar Kolmanskop bracht. Alleen de diamanten waren snel op, en de omgeving werkte ook niet echt mee. Men vertrok vrij snel weer.

kolmanskop_pvs

4. San Zhi Pod Village

Deze rare huizen staan in Taiwan en werden gebouwd voor Amerikaanse officials die toen daar werkten. Alleen het geld was op, dus stopten ze maar met bouwen en vertrokken.

san zhi

3. Red Sands Sea Forts

Deze ‘eilanden’ werden voor de kust van Engeland gebouwd om de kusten te beschermen tegen de moffen. Ze staan er nu nog steeds. Alleen en verlaten.

red sands

2. Gunkanjima

Oftewel Hashima eiland, Japan. Een oord oorspronkelijk bedoeld om steenkool uit de zee te winnen. Toen olie eenmaal brandstof nummer 1 werd, vertrok iedereen bij gebrek aan werk. Het is het decor geweest voor verschillende films waaronder Battle Royale II en Skyfall.

gunkanjima

1. Pripyat (Chernobyl)

De onbetwiste nummer 1 blijft toch Chernobyl. De stad die compleet weggevaagd werd door de verschrikkelijke meltdown van de kernreactor aldaar.

 

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden