1359296947_druiven_muscat

Groente en fruit is kut

Tegenwoordig vinden veel mensen dat hun kindertjes gezond moeten eten en dus word er massaal ‘gezond’ voer en ‘gezonde’ snacks in huis gehaald. Cherrytomaatjes, druiven, gedroogde pruimen en abrikozen zijn tegenwoordig hot! Want ja, het is toch vele malen gezonder als een zak chips of een paar Mars ijsjes?

FOUT!

In theorie klopt het natuurlijk wel, maar in de praktijk gaat het er vaak heel anders aan toe. Nog niet zo lang geleden stierf in de buurt van Amsterdam een zesjarig jongetje omdat hij stikte in een cherrytomaatje. Uiteraard een gezonde hap, maar levensgevaarlijk. Cherrytomaatjes en dat soort voedsel heeft de neiging om de vorm van de luchtpijp aan te nemen, en zo dus de complete luchttoevoer te stoppen. Als het tomaatje diep genoeg zit is er dan helaas vrij weinig aan te doen. God hebbe zijn ziel.

Nu word er gepleit voor het in vieren snijden van verscheidene soorten fruit en groentes. Dit omdat het een stuk veiliger maakt. Een bepaalde kinderopvang besloot om de goede snackjes helemaal in de ban te doen. Iets wat wij toejuichen.

Verschillende artsen geven aan dat het juist goed is dat kinderen interesse tonen in de gezonde snacks. Bullshit natuurlijk. Die gezonde snacks dragen dus meer risico met zich mee dan bijvoorbeeld een hele rol Mentos!

Weg met dat hippievoer voor kinderen! Voeder ze gewoon chocolade, chips en drop! Naast dat het een stuk minder gevaarlijk blijkt te zijn, is het ook nog een stuk lekkerder!

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden