fifa

Makelaartje spelen

Spelersmakelaartje welteverstaan. Hoe dik is dat dan? Vanaf vandaag mag je ongeacht je achtergrond voetballers begeleiden naar het grote geld. Je mag dus zonder diploma of vergunningen en zonder makelaarslicentie van de Fifa jezelf bemoeien met voetballers en hun transferperikelen. Voel jij dat je de nieuwe Mino Raiola of Jorge Mendes kan zijn? Ja? Dan is het nu aan jou om jonge voetballers zo goed en sneaky mogelijk uit te baten voor je eigen goed gevulde portemonnee mogelijk te begeleiden in hun toekomstige carrière als profspeler.

Vanaf vandaag heeft de Fifa, ook wel een van de meest corrupte kutorganisaties ter wereld, besloten dat er geen licentie meer nodig is om spelers bij te staan. Het enigste wat je nodig hebt is 450 euro om je te laten registreren bij, nog zo’n heldere organisatie, de KNVB. En dan mag je dus gewoon alles. Ben je putjesschepper, slager of vakkenvuller? Dat maakt vanaf vandaag geen reet meer uit.

Uiteraard zal het zo zijn dat de Fifa dit hele gebeuren niet voor jan lul afschaft, en zal er best nog ergens een addertje onder het gras zitten. Waarschijnlijk zal de Fifa de contacten met de gerenommeerde spelersmakelaars nog even extra aanhalen en ze proberen nog wat meer geld uit de zakken te kloppen. Want ja, een Fifa dat dus eigenlijk geld weggeeft? Dat geloven wij niet helemaal natuurlijk.

Maar, zo lang het dus mogelijk is, ga de achterstandswijken in en kijk eens naar die Marokkaanse schoffies die tegen een bal staan te rossen op het teerveldje. Leg ze vast en vang er een som geld voor, voordat ze hun zelfbeheersing of iets dergelijks verliezen en nooit meer ergens aan de bak komen!

1 reactie

  1. Niet geheel ontoevallig wordt per vandaag ook het melk-quotum voor boeren opgeheven.
    Ik zie causale verbanden.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden