prison-escape-logo-def-black

Recensie: Prison Escape

Gevangenis Noordsingel. De door Allard Cornelis Pierson ontworpen gevangenis die in 1870 zijn deuren opende, was een pure hel voor de gevangenen die daar zaten. Daarom waren velen ook zeer verheugd toen de gevangenis in 2009 definitief zijn deuren sloot.

Noordsingel staat nu op de lijst om een ander bestemmingsplan te krijgen. Zo wil men er een wooncomplex in maken en wil men de machtige muren doorbreken om er een tuin aan te leggen. Maar dit alles moet nog even wachten, want sinds kort zijn er weer gevangenen in gevangenis Noordsingel.

2watermark-e1416798954855

Pareltje

De mensen van Real Life Gaming hebben weer een pareltje op de markt gebracht in de vorm van Prison Escape. De naam zegt het al. Jij krijgt de unieke kans om een van de weinige mensen op deze aardkloot te zijn die kan ontsnappen uit de imposante Noordsingel. Als dit je lukt schaar je je bij een zeer select gezelschap van mensen die dit ooit voor elkaar kregen.

In Prison Escape ben je dus een gevangene die moet bukken onder het strakke regime van directeur Keizer. Deze man is niet onder de indruk van al het geweld wat voor hem staat en zo ook zijn bewaarders. Het regime is strak, duidelijk en je bent zwaar de lul als je iets niet doet volgens het boekje. Maak je borst dus maar nat.

Kutgevoel

Zodra je door de poorten van Noordsingel loopt begint het spel. Je gaat niet ontkomen aan de sfeer van de gevangenis. Aan het begin zal je wel even warm moeten draaien, maar je krijgt steeds meer het gevoel alsof je nog wel een tijdje binnen blijft zitten. En dat gevoel is kut. Maar tegelijkertijd wil je van dat gevoel af en ga je er alles aan doen om te ontsnappen uit de hel.

Dat ontsnappen is nog niet zo makkelijk. Het is immers een goed beveiligde gevangenis met goed getrainde bewaarders. Je moet dus shanken, vechten en spugen uitgekookt, slim en vals zijn om dit te bewerkstelligen. Bedenk ook goed wie je echt vertrouwt. Je moet denken als een echte crimineel om je uiteindelijke doel te behalen. Vrijheid!

Hulde

De mensen van Real Life Gaming hebben van Prison Escape een zeer realistisch spel gemaakt. Zo realistisch dat je even bij moet komen na afloop. Puzzels, omkopen en andere schimmige zaken zijn telkens aanwezig en dat maakt dat je jezelf echt een gevangene gaat voelen. Dit hebben zij zeer goed gedaan. De locatie is uiteraard top. De Noordsingel is een zeer beroemde en beruchte gevangenis, dus een beter decor hadden ze niet uit kunnen kiezen.

Uiteraard kunnen wij niet te veel zeggen over de inhoud van het spel, maar als je geïntrigeerd bent door het gevangeniswezen of wil je jezelf ontwikkelen als crimineel en wat skills leren, dan is dit spel een echte aanrader.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden