boodschappen

De Paasboodschappen

Een verhaal over een willekeurig persoon met een willekeurige familie uit een willekeurige stad.

Pasen staat voor de deur en dat betekent Paasboodschappen! Ome Sjon en Tante Connie komen eten met hun twee drukke en onaangepaste teringkinderen. Zulke fijnproevers zijn het alle vier niet. Ze eten liever een patatje uit het plaatselijke frietkot maar omdat het een feestdag is worden alle registers open getrokken.  Een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht moet en zal er op tafel komen. Uitpakken en indruk maken want de hele familie zal er over horen.

Hiervoor zullen er natuurlijk boodschappen gedaan moeten worden. Het liefst op het allerlaatste moment en bij voorkeur met alledrie de kinderen erbij die immers toch thuis zijn aangezien het Goede Vrijdag is. Met z’n viertjes stap je vol goede moed in je Opel Astra stationwagon. Halverwege de straat moet je alweer huiswaarts keren want je bent je portemonnee en je boodschappenbriefje vergeten. Deze snel van de tafel pakken en poging twee tot boodschappen doen kan beginnen. Net op het moment dat iedereen weer zit begint je jongste telg te krijsen dat hij naar de wc moet. Ook dat nog…. Na het hele toilet gebeuren gaat poging drie van start.

Aangekomen op het parkeerterrein van de super is er natuurlijk nergens een plekje te bemachtigen. Na vijf keer een rondje te hebben gereden zie je vanuit je ooghoek een plekje vrijkomen. Vol goede moed stuur je er op af. Je bent alleen niet de enige. Een patser in een gloednieuwe BMW probeert hetzelfde als jij en al gauw lopen de gemoederen flink op. Je laat je echter niet kennen en douwt je auto met een hoop gevloek en gescheld op het enige plekje dat vrij is. Deze slag heb je alvast gewonnen.

In de supermarkt is het zo druk dat je over de hoofden kan lopen. Drie kinderen op sleeptouw nemen maakt het allemaal niet makkelijker. Maar goed, er zit niks anders op dus op naar de ingrediënten voor je feestmaal. In elk pad lijkt het wel alsof er een bom ontploft is. De half-uitgepakte dozen stapelen zich op en de vakken raken alsmaar leger en leger. Je bent blijkbaar niet de enige die uitgebreid gaat koken voor de familie. Terwijl je je kinderen vanuit alle omliggende gangpaden moet slepen lukt het je redelijk om alle ingrediënten bij elkaar te sprokkelen. Op naar de kassa. Waar de patser met de BMW ondertussen ook is beland en net voor je in de wachtrij aansluit. Dit keer heeft hij gewonnen. De pubermeisjes achter de kassa’s zijn deze drukte niet gewend en dat is te zien. Fout na fout stapelt zich op en de rij wachtenden wordt alsmaar langer. Eindelijk afgerekend! Weg uit deze hel! Boodschappen de auto inladen en op naar huis om de voorbereidingen te treffen voor morgen.

Tijdens het uitpakken van de boodschappen ontdek je dat je de saus voor bij het hoofdgerecht bent vergeten. Er staat een varkensrollade op het menu maar hier moet toch minstens een cognacsaus overheen. Terug naar de supermarkt? No way! Dan maar zonder saus. Alle voorbereidingen zijn gedaan en je ploft doodmoe op de bank neer. Plots gaat de telefoon. Het is Tante Connie, ze komen morgen niet want de oudste heeft koorts en moet de hele tijd overgeven. Daar zit je dan met je hele Paasmenu. Volgend jaar doe je het echt anders!!!!

Klinkt dit verhaal bekend in de oren? Dat zal heel goed kunnen. Zo gaat het namelijk bij heel veel mensen in Nederland. We zijn ziek. Doodziek. Terminaal.

We hebben het allemaal zo slecht maar ondertussen puilen onze karren uit met boodschappen. Zoveel vreten en drinken in huis dat er een heel weeshuis van gevoed kan worden.In elke supermarkt is het chaos. En voor wat? We zijn maar lieft 1 (!!!) dagje extra vrij. Want stel je voor dat je gewoon lekker normaal doet en kookt als elk weekend. En waarom al dat gehaast en gedoe? Bijna elke grote supermarkt is open op zondag en maandag.

Mensen, doe ff lekker normaal allemaal. En bedenk even goed waar we nou allemaal mee bezig zijn. Hier is Jezus toch niet zijn kruis voor afgekomen?

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden