mannenvoer

Mannenvoer: Vleesfeest!

Nadat we topchef Anthony Bourdain in Wenen een enorme gordon bleu zagen eten kregen we trek. Een dag later stonden we bij de Marokkaan voor een homp kalfsschnitzel. Schitterend stuk vlees, maar onze Mo sneed het in te kleine plakjes om er nog wat mee te kunnen doen, zo bleek bij thuiskomst. En bedankt, lul.

Improviseren dus. Doorgaans geen probleem en aangezien we toch al met kaas in de weer wilden, besloten we er een vleeslasagne van te maken. Hee, vlees is vlees!

vleesfeest1

6 plakken extra belegen Beemsterkaas, 300 gram Italiaanse ham, 200 gram runderrookvlees, 3 grote uien, 600 gram kalfsschnitzel en bacon. Onbeperkt bacon. Altijd. Overal.

Om te beginnen choppen we de uien. Maakt niet uit hoe, we gaan het laten pruttelen voor een uurtje, als ‘ie maar zacht wordt. Fruit de ui zonder peper en zout te gebruiken, is niet nodig. Gewoon boter in die pan en op een laag vuur en het deksel er op lekker latten borrelen.
Pas op voor droogkoken; giet af en toe een beetje water in de pan. En roeren. Roeren als een baas. Laat de ui niet aanbakken maar rustig z’n zoetje afgeven. Deze prut gaat een belangrijk aandeel hebben in het geheel straks.

vleesfeest2

‘Roeren’ is het toverwoord…

Terwijl die uien lekker staan te worden pakken we het pak runderrookvlees. Dit heeft dezelfde bak-eigenschap als bacon, maar is veel magerder en delicater van smaak. Rol de plakken op en snijd dit in dunne reepjes…

vleesfeest3a vleesfeest3b

vleesfeest3c

Opbakken die hap… gewoon met dezelfde lepel als waar je de uien mee roert natuurlijk. We hebben een schurfthekel aan afwassen dus als het even kan: gebruik zo veel mogelijk hetzelfde keukengerei. We vinden het zelf al heel wat dat we onze handen wassen na het plassen, dus die paar uitjes die nu tussen het rookvlees zitten: soit…

Bacon

De enige twee problemen met bacon zijn:
1) Onze Mo verkoopt geen bacon. Als Mo bacon zou verkopen zou de wereld er een stuk gezelliger uit zien. Als Mo’s mensen namelijk zouden weten wat bacon met je doet zouden ze zich misschien niet zo achtergesteld voelen en zo snel op hun te kleine pikkie getrapt. Voor bacon kunnen we niet terecht bij Mo dus. (Voor Beemsterkaas ook niet maar daar zouden we eventueel overheen kunnen groeien.)
2Je hebt altijd te weinig bacon. Hoeveel je ook inslaat.

 

vleesfeest4

Rozen zijn rood, bacon is rood, dichten is moeilijk, BACON!

Bak de bacon op, geen peper, geen zout, we hebben het over bacon, JA!?
Braad vervolgens de kalfsschnitzels aan. Schroei dicht die toplaag. Het hoeft niet gaar te zijn, als er maar een krokant laagje omheen zit.

Hierna begint het bouwen… Begin met de schnitzel. Drapeer die op de bodem van een ovenschotel. Vul de gaten op met het runderrookvlees. Hier overheen leg je een paar plakken kaas. Deze zal zich om de bodem draperen wanneer het verhit wordt. Hier overheen leg je de bacon. Doe dit niet met mate. Nu pak je de uien, die in een uiendrab is veranderd. Giet de inhoud van je pan gelijkmatig in je ovenschotel. Hier overheen: meer bacon! En sluit het af met een paar plakken Italiaanse ham. Je kunt eventueel nog wat geraspte kaas strooien, maak het zo gek als je zelf wilt.

Zo gaat het de oven in... ...en zo komt het er uit!

20 Minuutjes op 150 lekker laten garen en smelten en de uien de tijd geven zich in het vlees te nestelen. Open een lekker biertje en bereid je voor op een smaakexplosie… Eet smakelijk!

Yo!

Yo!

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden