bitsport

BitSport week 15

Het was weer een weekend vol emotie en toffe gebeurtenissen op sportgebied. Niet alles kunnen zien en volgen? Geen probleem BitSport praat je weer helemaal bij zodat je op maandag gewoon kan mee ouwehoeren bij de koffiemachine op je werk. Deze week: MMA, voetbal, Formule 1, wielrennen en de Marathon van Rotterdam.

Onkruid vergaat niet

Zaterdagavond 11 april 2015. Krakau, Polen. Het was omstreeks de klok van 22:30.
Het publiek ging uit hun plaat en dat was toe te schrijven aan een man in het bijzonder.
Mirko Crocop was de naam en hij had een minuut of 20 daarvoor zijn rentree gemaakt in de Octagon. Hij moest opdraven tegen Gabriel Gonzaga. Pikante partij want het was Gonzaga die Crocop knock-out trapte in 2007 en daarmee Crocop van een titel afhield. Na een aantal jaren afwezigheid kreeg Crocop dan eindelijk de kans op revanche. Die pakte hij. En hoe! Na de eerste twee ronden half verrot geslagen te zijn sloeg hij nu in de derde ronde zelf toe. Crocop blokkeerde een aanval van Gonzaga en werp de Braziliaanse beer op de grond om daarna diens gezicht te bewerken met vuisten en ellebogen. Einde verhaal voor Gonzaga en een aardige revanche voor Crocop. Benieuwd of hij nog een keer de ring zal instappen want met 40 jaar ben je niet meer de jongste in dit circuit. To be continued?

Nog een weekje wachten

De door de gemeente gesubsidieerde Philips Sport Vereeniging trad op vrijdagavond aan tegen PEC Zwolle. Een overwinning van de Eindhovenaren zou betekenen dat ze op zaterdag kampioen konden worden mocht Ajax punten laten liggen in Almelo tegen laagvlieger Heracles. Zowel PSV (3-1) als Ajax (0-2) won hun wedstrijd en daarmee is het zekere kampioenschap van PSV een week uitgesteld. Na vorige week AZ te hebben afgedroogd met 2-4 speelde Feyenoord dit weekend verrassend (2-2) gelijk bij WillemII. Weg tweede plaats. Aangezien datzelfde AZ weer met grote cijfers op de broek kreeg van SC Heerenveen (5-2) is de derde plaats nagenoeg zeker. Vitesse profiteerde van de misstap van AZ en nam 3 punten mee uit Rotterdam door 1-3 te winnen bij Excelsior.
In de kelder van de Eredivisie is het nog aardig spannend. Dordrecht pakte verrassend een punt bij NAC Breda (2-2 na een 2-0 achterstand en dat kon trainer Maaskant niet waarderen) maar degradatie is bijna niet meer te ontlopen.
De plaatsen voor nacompetitie zijn nog lang niet verdeeld. Heracles Almelo, NAC Breda, Go Ahead Eagles en Excelsior staan er het slechtste voor. Nog vier wedstrijden en we weten wie er volgend jaar zijn wedstrijden kan spelen om lijfsbehoud.

De meest aansprekende wedstrijd in het buitenland werd dit weekend in Engeland gespeeld. Daar stond de derby tussen Manchester United en Manchester City op de rol. Louis van Gaal heeft met zijn United de opwaartse lijn te pakken en gaf met zijn ploeg een lesje voetbal aan de buren. De 4-2 die uiteindelijk op het bord stond had erger kunnen uitpakken ware het niet dat City een paar keer erg goed wegkwam.

Max maakt indruk

De Grand Prix van China stond dit weekend op het programma en veel ogen waren weer gericht op Max Verstappen. 17 jaar oud en nu al in de Formule 1 uitkomen. In Nederland mag hij nog niet eens zijn rijbewijs halen maar op het circuit rijdt hij met snelheden van boven de 200 km/pu in een vette bolide zijn rondjes. En niet eens onverdienstelijk. Vorige week werd hij in Maleisië de jongste puntenpakker ooit met een zevende plek. Dat Verstappen meer talent dan zijn vader heeft is voor niemand een punt van discussie. Waar vader Jos vooral opviel door zijn scheurijzer met grote regelmaat de grindbak in te rammen valt zoon Max op door gedurfde inhaalpogingen en stalen zenuwen. Helaas zorgde in China motorproblemen voor een deceptie. Max viel een paar rondes voor de finish uit en zal dus moeten wachten tot volgende week voor hij weer kan opvallen. Dan staat de GP van Bahrein op het programma. Lewis Hamilton won de GP en eindigde vlak voor zijn McLaren Mercedes collega Niko Rosberg.

De mooiste van het land

Op zondag mochten mensen zich weer de pleuris lopen. Maar dit keer was dat niet zo’n straf aangezien het decor het prachtige Rotterdam was. Recreanten, professionals, jong, oud, man en vrouw mochten om 10:00 aan hun 42 kilometer en 195 meter beginnen. Het weer was uitermate gunstig en de sfeer onder de lopers was dan ook zeer positief. Met een eindtijd van 02:06:47 werd de gespierde spijker Abera Kuma uit Ethiopië de winnaar bij de mannen. Dat betekende geen record maar wij van Bitpull redden dat niet eens op de fiets. De beste vrouw was dit jaar de Japanse Asami Kato de beste met een wijventijd van 02:26:30. De laatste die binnenkwam was huisvrouw Marjan uit Krimpen ad Lek met een tijd van 05:59:56. Abera Kuma had het liefst al in het vliegtuig op weg naar de volgende marathon gezeten, ware het niet dat hij Marjan van een medaille moest voorzien.

Doodswens op twee wielen

De mannen op de fiets mochten van Parijs naar Roubaix rijden. Een aardig teringeind fietsen met Johann Degenkolb als eindwinnaar. Het was een harde strijd onderweg maar het meest opvallende moment was het moment dat een grote groep renners de dalende bomen van de spoorwegovergang negeerden met een aanrazende TGV in de verte. Dat had wel eens totaal verkeerd kunnen uitpakken. Want een trein koppen doet heel veel pijn. Zelfs met zes spuiten doping in je reet.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden