bitsport

BitSport week 16

Afgelopen week stond weer garant voor veel mooie en bizarre sportmomenten. Niet alles kunnen zien en volgen? Geen probleem! BitSport praat je weer helemaal bij zodat je op maandag gewoon kan mee ouwehoeren bij de koffiemachine op je werk. Deze week: voetbal, Formule 1, tennis en op ‘veler’ verzoek icehockey.

Brabants volksfeest

Zaterdagavond gebeurde dan eindelijk wat al zo’n beetje het hele seizoen in de lucht hing. PSV werd kampioen in de eredivisie. De Eindhovenaren versloegen SC Heerenveen met 4-1 dus echt spannend werd het niet die avond.De spelers en staf werden op zondag gehuldigd en gingen op een platte kar door de stad. Wat een feest!!! PSV werd dus de winnaar in een competitie die geen reet meer voorstelt. Dat bewezen de nummer 2 (Ajax) en 3 (Feyenoord) wel op zondag. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een doodsaaie 0-0 tegen NAC Breda terwijl Feyenoord in de eigen Kuip een wanvertoning liet zien tegen de nummer 17 (!!!!) Go Ahead Eagles. De Rotterdammers gingen met 0-1 onderuit en moeten alle zeilen bijzetten om de felbegeerde derde plaats vast te houden. Wie ook onderuit ging deze wedstrijd was Wesley Verhoek. De voormalig Feyenoord speler werd knock out geknald door zijn eigen medespeler en moest even later het veld verlaten. De Engelse sportzender Sky Sports had een betere oplossing dan wisselen. Vinden wij leuk!  Onderin gaat het razend spannend worden aangezien Excelsior, Heracles, NAC en Eagles allemaal punten pakten en elkaar hierdoor niet veel meer ontlopen. Het doek is definitief gevallen voor FC Dordrecht. De Schapenkoppen verdienden veel lof voor hun aanvallende spel maar komen toch tekort op het hoogste niveau. Volgend jaar maar weer op vrijdagavond dat teringeind naar Emmen of Maastricht om een potje te ballen. Ook leuk.

Panna

Op dinsdag- en woensdagavond stond er weer Champions League voetbal op het programma. Reikhalzend werd uitgekeken naar het duel tussen Atletico Madrid en stadsgenoot Real Madrid. Deze wedstrijd viel uiteindelijk een beetje tegen en eindigde in een 0-0. Alle kansen dus nog voor beide ploegen.
De tweestrijd tussen Paris Saint Germain en Barcelona is duidelijk beslist in het voordeel van de Spanjaarden. Op woensdagavond werd de defensie van de Fransen gedeclasseerd tot een achterhoede van een gemiddeld G-elftal. Vooral David Luiz kwam er slecht vanaf. De Braziliaan kreeg tot twee keer toe een panna van Luis ‘Graaf Dracula’ Suarez wat ook tot twee keer toe een doelpunt opleverde. Vooral de tweede panna en goal mocht er zijn.  1-3 in totaal. Klaar, over en uit voor dit seizoen.

Oud ijzer

Max Verstappen kwam dit weekend weer niet ongeschonden uit de strijd. Althans, zijn auto. In de Grand Prix van Bahrein moest de jonge Nederlandse coureur de strijd weer staken nadat zijn auto niet in orde was. Doodzonde dat een groot talent moet rondrijden in een barrel die altijd kapot is. Aan de race beginnen moet voor Verstappen al voelen alsof je aan een hopeloze missie begint. De race werd wederom gewonnen door Lewis Hamilton. Alhoewel we nog maar een paar wedstrijden onderweg zijn is het gevoel dat het niet heel spannend meer gaat worden. Mc Laren-Mercedes is de baas en Ferrari probeert het wel maar komt er niet aan te pas. Boooooo-ring!

We doen weer mee!

Het Nederlandse vrouwentennis kreeg dit weekend een enorme boost! De Oranjevrouwen versloegen Australië en keert daardoor volgend jaar in de wereldgroep. Een competitie waarin de beste 8 landen van de wereld spelen. Dat we daar niks te zoeken hebben mocht de pret niet drukken op zondagmiddag. Toen zorgde Arantxa Rus voor het beslissende derde punt in de ontmoeting met de Aussies. Een prestatie om trots op te zijn. En alhoewel we er weinig vertrouwen in hebben voor volgend jaar is het natuurlijk nooit verkeerd om naar sportende vrouwen in korte rokjes en strakke broekjes te kijken. Wij zijn fan!

Lord Stanley

Op verzoek van veel van onze lezers doen we deze week een heeeeel klein stukje over icehockey. Daar zijn de Play-offs (Stanley Cup) begonnen. Daarover in ons volgende BitSport veel meer maar we willen jullie niet de hoogtepunten onthouden van de beste wedstrijd van de week: Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning . Graag gedaan fans!

 

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden