ebola_nigeria_liberia_080514

Ebola 2.0

Nigeria. Een plek op aarde waar je sowieso niet al te graag heen wil gaan. Baby fabrieken en child harvesting is er aan de orde van de dag. Ook zijn ze in Nigeria erg goed in phishing. Het zijn wat zaken waardoor je niet happig zou moeten zijn om richting Nigeria af te reizen. En als je dat wel wil, maandag is de huisarts er weer.

Sinds een paar dagen heeft Nigeria er weer een pareltje bij. In de jungle aldaar is een nieuwe ziekte opgekomen. Enkele verschijnselen zijn slecht zicht, hoofdpijn en het verliezen van het bewustzijn. De ziekte is uitgebroken in Ondo, een of andere deelstaat van Nigeria.

548x421xScreen-Shot-2015-04-16-at-9

De ziekte is vergeleken met Ebola, maar volgens de WHO is het een totaal andere ziekte. Insiders geven aan dat er al 28 doden zijn te betreuren. Alleen Afrika zou Afrika niet zijn als dat nummer niet werd tegengesproken. Volgens staatsgezondheids commissaris Dayo Adeyanju zijn dat er namelijk maar 12. Whatever Dayo, 12 is nog te veel.

Er word gemeld dat de gezondheidstroepen voet aan aarde hebben gezet in de getroffen regio. Nu is het wachten op wederom een panische reactie en de angst voor een globale ziekte verspreiding.

Go Nigeria!

 

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden