scheidsrechteres

Moslim weigert hand vrouwelijke scheidsrechter

Joehoeee FIFA! Even wakker worden want hoe gaan we het volgende verklaren en voortaan voorkomen. In België weigerde een voetballer namelijk de hand te schudden met een vrouwelijke scheids. In België ja, en dat is nog niet het kalifaat. Dus hoe zit dat? Iedereen ziet jullie krampachtige spotjes tegen racisme maar wanneer puntje bij paaltje komt is het zoeken naar een speld in een hooiberg wat de sancties zijn.

Idioterie

Je hoeft maar een banaan het veld op te gooien en men doet alsof er een kernbom in het stadion is afgegaan. Een liedje zingen over de geschiedenis en het hele stadion bestaat uit Hitler look-a-likes. Voetballers durven de scheids of elkaar niet eens meer verrot te schelden zonder krampachtig het handje voor de mond te houden vanwege de camera en de Liplees-Stasi. Voor elke grasspriet op het veld moet je respect hebben op straffe van levenslange schorsingen en torenhoge boetes. Maar voor de andere sekse, ook al is het degene die de leiding heeft in het veld, hoeft dat niet.

Hypocriet

Haal het islamitische geloof erbij en het lijkt erop dat alle etiketten en regels verdwijnen als sneeuw voor de zon want je zou toch maar eens een moslim ietwat beledigen en/of er iets andere normen en waarden op na houden en de wereld is te klein. Waar is de FIFA nu met al hun Fair-Play en anti-racisme regels? Bang voor de reactie vanuit de moslimwereld hé!? Stel dat een Christelijke of Joodse arbiter zou weigeren om de hand te schudden van een Islamitische speler. Of nog mooier, een blanke scheids het weigert om de hand van een donker persoon te schudden. Wij kunnen de reactie van de FIFA wel voorspellen. Eén en al hel en verdoemenis.

Moslims mogen alles

En daarom hebben wij wel eens het idee dat je als moslim boven de wet staat. Haal er de ‘het mag niet van mijn geloof’ kaart bij en je schijnt alles juist ineens te mogen én te kunnen weigeren. Wij hebben niets tegen welk geloof of afkomst dan ook. Maar misbruik maken van een geloof of afkomst des te meer. Geen enkel ras, geloof of etniciteit heeft het recht zich boven een ander te plaatsen. Leven en laten leven.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden