KCT

Korps Commando Troepen: nu of nooit!

Nunc aut nunquam (‘Nu of nooit’). De Special Forces zijn de allerhardsten der allerhardsten. Mannen die in een vat toverdrank gevallen lijken te zijn. Chuck Norris checkt elke avond met bevende knietjes of er niet een groene baret onder z’n bed ligt te loeren. Beesten zijn het, die alleen ingezet worden als er shit rechtgezet moet worden wat de normale legertroepen niet voor elkaar krijgen. En gezien de verslechterende veiligheidssituatie in de wereld is het maar goed dat we deze in het ultrageheim opererende ijsbrekers achter de hand hebben als het er op aankomt.

In Frankrijk heb je de GIGN, Pakistan heeft de SSG, Israël doet het met Sayeret Matkal en Shayetet 13, in Oostenrijk EKO-Cobra, de Amerikanen hebben hun Delta Force en Navy Seals, Canada (verwacht je dan weer niet!) vaart blind op JTF2 (en vergis je niet!), in Rusland doen ze het in hun broek voor de roemruchte Alpha Group en natuurlijk de beroemde SAS van Groot Brittanië. En in Nederland? Wij hebben het Korps Commando Troepen (KCT). Met als boegbeeld, onze eigen John Rambo en tot Ridder der Militaire Willems-Orde der vierde klasse geslagen nationale held: Marco Kroon.

Iedere in dienst zijnde militair en burger mag zich aanmelden voor selectie van het KCT. Ook vrouwen. Opvallend genoeg is er nog nooit een vrouwelijke commando geweest vanwege de zware KCT-eisen. Een uitdaging voor jouw innerlijke GI Jane natuurlijk. Want wat zijn jouw special forces? Betekenen de woorden moed, beleid, trouw, eer en trots jou meer dan slechts holle frasen? Ben je een sniper? Een medic? een comspec? Of toch een demspec? Wat dat precies inhoudt zie je in onderstaand filmpje. Unleash the beast in jezelf en meld je aan bij de besten der besten en wie weet drink je straks samen met Marco Kroon een borrel op de goede afloop.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden