bitsport

BitSport week 17

Niet alles kunnen volgen deze week op het gebied van sport? Geen probleem. BitSport praat je weer helemaal bij. Afgelopen week was een enigszins matige sportweek. Weinig echt bijzondere evenementen op de planning dus belichten we wat wij van Bitpull tof vinden om te volgen. Voetbal en Icehockey deze week dus!

Beslissingen

Midweeks was het weer de beurt aan de grote clubs ter wereld in de Champions League. Op dinsdag nam Bayern München het op tegen FC Porto. De Duitsers hadden in Portugal nog met 3-1 verloren en stonden dus voor een zware taak om de volgende ronde te halen. Zeker ook omdat de Portugezen nog maar 5 tegendoelpunten hadden moeten incasseren in de hele Champions League campagne. De wedstrijd was nog niet goed en wel op gang en het was alweer gedaan. De ploegen gingen de rust in met een 5-0 tussenstand en van spanning was geen sprake meer. Uiteindelijk werd het 6-1 en droop FC Porto met de staart tussen de benen af. De woensdag stond in het teken van de Madrileense derby. Deze eindigde in 1-0 voor Real. De halve finales leverde 2 mooie affiches op. Bayern München tegen FC Barcelona en Real Madrid tegen Juventus. Dat gaat genieten worden.

Na wedstrijden op topniveau doet het altijd een beetje pijn aan de ogen om weer naar de eigen Nederlandse Eredivisie te moeten kijken. Maar spannend was dit wel! PSV is natuurlijk al kampioen en FC Dordrecht gedegradeerd maar het gaat vooral om de beslissingen onderin. De plaatsen voor de nacompetitie voor degradatie zijn nog niet vergeven en dat is ook na deze speelronde nog niet duidelijk. Excelsior nam het op tegen PSV en leek op handhaving af te stevenen. De Kralingers kwamen tot twee keer toe op voorsprong maar verloren toch met 2-3 in de laatste minuut. De ‘6-puntenwedstrijd’ tussen NAC Breda en Heracles Almelo leverde een 1-3 eindstand op dat zorgt ervoor dat Heracles veilig is en NAC rekening moet houden met nacompetitie. De Go Ahead Eagles moeten dit ook doen aangezien er thuis werd verloren van FC Utrecht (0-2). Spanning alom.

Because it’s the cup

De strijd om de Stanley Cup is weer losgebarsten en de eerste ‘best of seven’ series zijn al beslist. De Pittsburgh Penguins vlogen er met 4-1 uit door toedoen van de New York Rangers, de Chicago Blackhawks elimineerden de Nashville Predators met 4-2  terwijl de Anaheim Ducks een ‘clean sweep’ (4-0) behaalde tegen de Winnipeg Jets. Minnesota Wild won met 4-2 van de St Louis Blues en de Calgary Flames behaalden dezelfde cijfers tegen de Vancouver Canucks.
Er zijn nog twee spannende series aan de gang. De New York Islanders en Washington Capitals houden elkaar in evenwicht (3-3) en daar staat vannacht de beslissingswedstrijd op het programma. Ook vannacht staat de wedstrijd tussen de Tampa Bay Lightning en de Detroit Red Wings op de planning. Hierin staat het 3-2 voor Detroit en dus zal Tampa Bay moeten winnen om er een zevende wedstrijd uit te slepen.
To be continued.

 

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden