bitsport

BitSport week 18

Zoals jullie ondertussen van ons gewend zijn na het sportweekend: een fonkelnieuwe BitSport.
Met deze week aandacht voor het gevecht van de eeuw en de Nederlandse bekerfinale.

Er gaat niets boven Groningen

Groningen trilde zondag weer als vanouds op zijn grondvesten. Dit keer niet door aardbevingen maar doordat de ‘Trots van het Noorden’ (een titel waar de Groningse boeren met de boeren uit Heerenveen om strijden) 250 kilometer verderop in de Rotterdamse Kuip in de bekerfinale PEC Zwolle met 2-0 klop gaf. Een finale die nooit echt goed voetbal opleverde maar spannend genoeg was om te blijven kijken.  Albert Rusnak was de gevierde man met twee goals. Leuke behendige voetballer, al kunnen wij dat wijvenkapsel niet echt waarderen.

Voorspelbaar en saai

In Engeland en Italië was het al weken duidelijk wie er kampioen zou worden. Dit weekend was het dan zo ver. Op zaterdag won Juventus met 0-1 van Sampdoria en op zondag won Chelsea met dezelfde cijfers van Crystal Palace. Genoeg om de kampioenschappen weer te vieren in Turijn en Londen. In Duitsland werd Bayern München vorige speelronde al kampioen. Iets wat voor het seizoen al bekend was.
Van alle competities is alleen de Spaanse nog spannend. Daar ontlopen Barcelona en Real Madrid elkaar nauwelijks en is het verschil met nog drie wedstrijden te gaan twee punten in het voordeel van de Catalanen.

Fight of the Century

Eindelijk was het zo ver! Het gevecht der grootheden. Een echt titanenstrijd. Wedstrijd van de eeuw. Superlatieven genoeg en de wereld keek er naar uit. Er werd met geld gestrooid (een plek rondom de ring koste je 363.000 dollar) alsof het niks was. Hier moest je bij zijn. Floyd Mayweather tegen Manny Pacquiao. Dat kon alleen maar een avond worden om nooit te vergeten.
HELAAS!!!! Het gevecht was vooral veel verdedigen. Floyd ‘money’ Mayweather liep zowat een marathon in de ring (en als hij dit niet deed stond hij Manny te knuffelen) en Manny ‘Pacman’ Pacquiao probeerde wel wat maar kon niet veel en was compleet leeg de laatste twee rondes.
Dat Mayweather de arbitrage had omgekocht uit werd geroepen tot winnaar verbaasde dan ook niemand. Mayweather stak zo’n 180 miljoen in zijn zak terwijl Pacquiao het met 100 miljoen moest doen.

Floyd bleef voor de 48e keer op rij ongeslagen en dat is best een knappe prestatie. De manier waarop hij de mijlpaal behaalde levert wel een hoop kritiek op. Zo wilde Mayweather dit gevecht best door laten gaan maar wel op zijn voorwaarden. Het gevecht moest in Las Vegas worden gevochten (daar vecht Mayweather al zijn wedstrijden) , moest de arbitrage uit landgenoten bestaan en moest de verdeling van al het geld dat de wedstrijd opleverde verdeeld worden in een 60-40 percentage in zijn voordeel. Manny vond dit allemaal prima.

Dat laatste tekent ook meteen van beide heren het karakter. Waar Mayweather zijn geld verkwist aan dure bling bling geeft Pacquiao een groot gedeelte van zijn inkomsten aan de kerk en hulpbehoevende en is hij ook niet te beroerd of te verwaand om zelf eten uit te delen aan daklozen. Klasse actie als je het ons vraagt. Het gros van de wereld had dan ook graag gezien dat de Filippijn de verwaande en arrogante Amerikaan een pak op zijn sodemieter zou geven. Dat feestje ging helaas niet door.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden