suckers

In Italië weten ze wél hoe je overvallers moet oppakken

Kijken we even mee beste politieagenten van Nederland naar hoe de carabinieri het in Italië doet? Wij begrijpen dat jullie overal zijn wegbezuinigd aangezien het werk geen ene moer meer oplevert tenzij je een struikrover bent. Per uur krijgt de burger te horen via de radio waar jullie de staatskas aan het spekken zijn door de hardwerkende burger op de foto te zetten maar zelden ontvangen wij berichten waarin de zoveelste lafbek gevonden is die een ondernemer heeft overvallen. Voor die visualisatie zijn wij doorgaans genoodzaakt Opsporing Verzocht te bekijken voor de duizendste keer om alsnog niet die lafbek te kunnen identificeren.

Italië

Hoe anders is dat in Italië. Alvorens je überhaupt 112 kan intoetsen stormt de ‘L’Arma dei Carabinieri‘ al naar binnen om het schorem in de kraag te vatten. Direct met je porem tegen de vloer want praten doen we later wel. Als je je gedraagt als een loser en ook op die manier over centjes wil beschikken moet je ook accepteren dat je snode plannetje niet altijd zo uitwerkt als je bekokstooft had. Een interceptie waar de Nederlandsche hermandad nog heel wat van kan leren.

BOA’s

Check trouwens ook even hoe deze gedisciplineerde agent in het onderstaande filmpje zijn wapen opbergt (0:30 sec.) in verband met ‘overbodig’ en ‘situatie onder controle’ ten opzichte van deze BOA die (terecht) moet doorknuppelen om de situatie beheersbaar te houden vanwege een bemoeial. Al met al hulde voor de subliem snelle interventie van de carabinieri. Gratis en voor niets lesmateriaal namens ons voor u beste politie, BOA’s en ander soortig ‘handhavers’. Pak dat leermoment.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden