bitsport

Bitsport week 20

Daar zijn we weer:BitSport! Ook deze week nemen wij de gebeurtenissen op het gebied van sport met jullie door. Deze week de laatste speelronde in de eredivisie en afscheid van een legende.

Stevie G

Zaterdagmiddag, Anfield Liverpool, 17:20 plaatselijke tijd.
Steven Gerrard staat in de spelerstunnel te wachten tot hij het veld op mag. Op zijn arm zijn jongste dochter, naast hem staan zijn andere twee dochters. Het publiek wordt wild.  De stem van de stadionspeaker kondigt namelijk de entree van hun aanvoerder, hun held aan. Gerrard daalt de trap naar het veld af. Nog een keer raakt hij het bord met ‘This is Anfield’ aan. Datzelfde Anfield ontploft. Vandaag is de laatste wedstrijd van Stevie G op hun heilige gras. De Liverpool legende wordt getrakteerd op een warm onthaal. Op de tribunes staan volwassen mannen te huilen. Bijna het hele stadion draagt het rode shirt met daarop het inmiddels legendarische nummer 8 op de achterzijde. De speler loopt door een erehaag van spelers heen. Iedereen klapt zijn handen stuk. Schreeuwt hun kelen schor. Dit is niet zomaar een afscheid. Iedereen voelt het. Het einde van een tijdperk is daar.

Zaterdagmiddag, Anfield Liverpool, 19:17 plaatselijke tijd.
Het eindsignaal van scheidsrechter Jon Moss klinkt. Liverpool heeft zojuist op eigen veld met 1-3 verloren van Crystal Palace. Aangezien er vandaag meer is verloren dan zomaar een wedstrijd is er niemand in het stadion echt rouwig om dit verlies. Op een man na: Steven Gerrard. Hij loopt met de tering in zijn lijf weer de spelerstunnel in. Het mocht vandaag niet zo zijn, en dat zegt misschien wel veel over zijn hele carrière.

Het zit er op

Op een geheel ander niveau was het ook spannend. In onze eigen Eredivisie stond de laatste speldag op het programma. Vrijwel alles was al beslist, alleen de strijd om plek 3 (en dus rechtstreekse kwalificatie voor Europees voetbal) lag nog open. Feyenoord had de beste papieren en stond derde. AZ en Vitesse waren de directe achtervolgers. Waar Feyenoord met 3-0 klop kreeg van PEC Zwolle won AZ vrij simpel met 4-1 van Excelsior en dus spelen de Alkmaarders volgend jaar Europees en mag Feyenoord met SC Heerenveen, Vitesse en PEC Zwolle uitvechten wie het laatste Europese ticket pakt.
Het was meteen de laatste wedstrijd van Feyenoord trainer Fred Rutten. De lispelende oefenmeester kreeg het elftal niet aan de praat en dat betekende einde oefening. Voor de play-offs mag toekomstig trainer Giovanni van Bronckhorst de honneurs waarnemen. Een loodzware taak.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden