Trijntje toch minder kut dan gedacht?

Het Songfestival is een trieste bijeenkomst van artiesten die hun stinkende best doen om de eer van hun landje te verdedigen. Het leuke is dat altijd de Oost-Europese landen stemmen met een schoolpleinmentaliteit. ‘Als ik op jou feestje mag komen, dan mag jij ook op die van mij komen.’ Dat was ook de reden dat onze Nederlandse rots in Eurovisie branding nog harder in het vliegtuig naar huis zat dan dat een dikzak op een taart springt. Nou kunnen wij hier absoluut niet wakker om liggen. Een groot deel van Nederland echter, stond wél op haar achterste poten dat Trijntje de competitie uitgeknikkerd werd. Sneue artiest Zangvirtuoos en vertolker van het levenslied Frans Bauer voorspelde juist dat la Oosterhuis het songfestival ging winnen, zal wel iets met zigeunerbloed te maken te hebben dat hebben van visioenen.

Tadzjikistan

Maar zelfs voor een zwaar bekritiseerde Eurovisie Songfestival deelneemster kan er licht aan het einde van de donkere tunnel schijnen. In een van de armste landen ter wereld dat grote namen als Avicenna, Al-Biruni en Achmed Sjah Massoud WIE DE FUCK ZIJN DAT? voortbracht staat Trijntje Oosterhuis gewoon in de top 10 van de hitlijst der hitlijsten. Heel Tadzjikistan stond op zijn kop bij het horen van het vreselijke ‘Why ai ai ai ai ai ai’. En zo staat onze diva ineens eenzaam aan de top, welke Nederlandse artiest kan nou zeggen dat hij of zij in de top 10 van Tadzjikistan heeft gestaan? Aan de andere kant, welke zichzelf respecterende artiest wil dat überhaupt?

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden