baasbennink

Bennink: “Sylvana en de Gario-bandwagon”

Jan Bennink is een oude vriend van de show, een begenadigd columnist en succesvol reclamemaker (teken effe), maar tevens cultheld op Twitter, die vanwege het eeuwige getroll door anonieme vijanden met MPS zijn Twitteraccount @Superjan aan de bazen van Batmobile overdroeg. Jans vlammen zijn nog lang niet gedoofd, al kiest hij tegenwoordig voor een lower profile. En soms druppelt er dan een pareltje door, die wij het grote publiek niet willen onthouden. Voor wie de afgelopen week in coma lag: ex TMF-VJ, Viva-columniste maar vooral DWDD-huisneger beroepszwartje BN’er Sylvana Simons schopt al een week lang stennis op TV, op internet, tegen iedereen die het maar wil horen…

Wat was het geval? In een notendop: Martin Simek, een zeer beschaafde radio- en tv-presentator, columnist en cartoonist haalde het in zijn hoofd om de gelukzoekende dobbernegers in de Middellandse Zee “zwartjes” te noemen in een uitzending van DWDD. Sylvana (die zelf een “Zwarte Lijst” presenteert op Radio 6 en privé alleen maar blanke mannen date) zag een kans, greep die en staat weer op de kaart. Racisme scoort. En dan is er niemand die zo doeltreffend dit relaas weet te verwoorden als Jan Bennink (via FB en met zijn welnemen):

Prachtig hoe zo’n Sylvana Simons de lachwekkend talentloze maar niet geheel taalfoutenarme dichter/ducktapeperformer Quinsy Gario als een vlammende Phoenix zag oprijzen door zijn handig misplaatste strijd tegen een kinderfeestje, de ooit zo geliefde Sint en Piet verkracht en drenkend in haat, agressie en zielepoterigheid achterlatend. En aanschouwde hoe Gario zich als een ebonieten Schwarzenegger (“negger” no pun intended) zag optrekken aan zijn eigen valse tranenstroom uit een wisse poel van grijze vergetelheid, bijstand, armoe, minachting en insignificantie. En dacht “maar, dat kan ik ook”.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden