Grolsch bestaat 400 jaar! Daar moet op gedronken worden!

Zoals jullie weten zijn wij niet zo van het spugen in een biertje. Integendeel. Het gerstenat stroomt al door onze ad’ren sinds mensenheugenis; vér wij juridisch bevoegd waren. We kunnen niet wachten tot het weer BBQ-‘weer wordt. Lompe hompen vlees op het vuur, beetje poken met een spatel in je ene hand en een ijskoude bier in de andere. Niceness. Bier schijnt ook nog eens goed voor je te zijn. We worden zelfs gezellig van bier. Wat wil je nog meer? En wat dacht je van dit geheim van de smid: een biertje zorgt dat je baard mooi glanst. De enige reden dat wij mannen geen makeup nodig hebben om er toch fantastisch uit te zien. Blijkbaar. En daar zijn wij groos op.

Waar we ook best groos op zijn, als Nederlanders: het is dit jaar 400 jaar geleden dat ene Willem Neerfeldt besloot om in het plaatsje Grol (bij Groenlo) een brouwerij te beginnen. Noeste arbeid resulteerde in die gouden heerlijkheid die men Grolsch noemde. Als je dan al 400 jaar de tand des tijds doorstaat ben je een grote hoor. Dan doe je iets goed. Als je dan ook nog zo’n gers handelsmerk hebt als de karakteristieke porseleinen beugeldop (sinds 1897!), ben je gewoon baas. Punt.
Vakmanschap is meesterschap. Wij drinken er eentje, op Grolsch. Gefeliciteerd!

NB) Voor de dames is er Radler. Verrassend fris. Die wij mannen stiekem ook erg lekker vinden.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden