ex-machina

Filmreview: Ex Machina

Het regie debuut van schrijver Alex Garland is een stijlvolle, provocatieve sci- fi thriller. Hij maakt in Ex Machina moeiteloos de overstap van de bladzijdes naar de lens.

Men doet een vleugje The Beach, 28 Days Later, Sunshine, Never Let Me Go en Dredd erin en mix daar een geflipte combinatie van Her, Solaris, 2001: A Space Odyssey en I, Robot in en je hebt een waanzinnig fantasierijk stukje film.

Gelukkig word de taak makkelijker gemaakt door 3 van Hollywoods opkomende sterren. Alicia Vikander, Oscar Isaac en Domhnall Gleeson schitteren in deze film. De laatste 2 zullen ook aanwezig zijn in de nieuwst Star Wars film.

Gleeson (Bill Weasley van de Harry Potter crap films) is de jonge programmeur Caleb die een competitie wint en een weekje mag verblijven in het (bizar stijlvolle en mooie) onderkomen van zijn compleet doorgeflipte baas Nathan (Gespeeld door Isaac die ook net een rol heeft bemachtigd van de superschurk Apocalypse in de nieuwe X-Men film). Nathan is de CEO van het grootste internet bedrijf, genaamd Bluebook.

Ex-Machina-01-GQ-22Jan15_rex_b_1083x658

Maar wanneer Caleb aankomt op de locatie merkt hij al snel dat hij deel moet nemen aan een raar en fascinerend experiment waarbij hij moet interacten met ’s werelds eerste echte artificial intelligence. Deze AI zit in het lichaam van de supersexy cyborg Ava (Vikander)

Wanneer Caleb de menselijke kwaliteiten van Ava gaat evalueren, merkt hij dat niet alles is zoals het is op de locatie waar hij zit. Alles wat hij en Ava bespreken word gadegeslagen door de zeer mysterieuze en zwaar drinkende Nathan.

Ex-Machina-Download-Wallpapers

Maar wanneer de tijd op raakt en zijn gevoelens voor Ava andere vormen aan beginnen te nemen, moet Caleb zijn baas steeds 1 stap voorblijven, zodat haar geheugen niet helemaal gewist gaan worden. Nathan wil perfectie, en als Ava daar niet aan kan voldoen, dan is het exit.

Deze film is, vooral aan het begin, saai. Maar geef het een kans, want wat je mee gaat maken is sick. De 3 hoofdrollen worden perfect neergezet en mede daardoor is deze film een diamantje die een paar twists heeft die je nooit aan had zien komen.

De film balanceert op een mooie lijn tussen kunst en mainstream. Dit met sommige gerse special effects. Dit zorgt ervoor dat je na gaat denken over het bestaan van de mensheid en de aanstormende technologie.

Alles valt samen in een prachtige film die zeker wel je aandacht verdiend.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden