Astro

Op kosten van het UWV oplichter worden doe je zo!

Zit jij net als een groot deel van Nederland bij huis? Heb jij het financieel ook zo moeilijk? Heb jij veel moeite met het vinden van een nieuwe baan? Dan is het misschien eens verstandig om bij je lokale UWV kantoor naar binnen te stappen. Niet om te verantwoorden wat jij allemaal uitspookt terwijl je werkloos thuis zit, of om aan je sollicitatieplicht te voldoen. Nee, stap eens naar binnen en vraag een cursus aan.

koffiedik kijken

En dan hebben we het niet over zomaar een willekeurige cursus, een sollicitatietraining of een contactdag. We hebben het over een omscholingstraject tot helderziende. “WHAT THE FUCK?!?!” Horen we jou nu denken. Ja het is echt zo, via het UWV kun jij je als werkloze om laten scholen tot helderziende. Zo kun je snel aan de slag als belconsulent, glazen bol kijker, hypnotiseur of in welke andere tak van de paranormale oplichting jij ook maar aan het werk wil gaan. Want dat het oplichting is werd duidelijk toen tv-presentator Lars Gierveld hier vorig jaar aandacht aan schonk in het NPO programma: Rambam. Iedereen die het een beetje slim aanpakt kan aan de slag als paranormaal begaafde om zo geld uit de zakken van de dwalende medemens te kloppen.

oplichterij

En wat deze cursus tot charlatan u kost? Helemaal niets! Het UWV heeft een potje waaruit deze duizend euro kostende cursus voor u betaald wordt. U gaat zelfs lekker voor paar dagen naar de Ardennen voor een reïncarnatiesessie en u leert daar in een glazen bol kijken. Zowel het UWV als de stichting die de opleiding verzorgt geven aan dat er niets mis is met het omscholen van de werklozen. Het idee van mensen omscholen voor werk juichen wij zeker toe, wat is nou €1000,- op een jarenlange uitkering? Maar leidt mensen dan op voor een eerlijk vak, en maak van de werkloze geen crimineel. Gelukkig is het verschillende Tweede Kamer leden ook al opgevallen en zij gaan deze kwestie aan de kaak stellen.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden