metal

Metal is het beste kalmeringsmiddel ever!

Je zou verwachten dat je van metal heel agressief wordt. Helemaal als je filmpjes van moshpits ziet of van een wall of death. Niets is minder waar! Metal schijnt een kalmerende werking te hebben. Uit onderzoek van de universiteit van Queensland is gebleken dat de muziek een kalmerende en inspirerende werking zou hebben. “Als iemand boos is en luistert naar metal die dezelfde stemming heeft als die van de luisteraar, helpt het iemand om het hele aspect van zijn of haar emoties te verkennen.”, aldus onderzoeker Leah Sharman.

U vraagt, wij draaien

De proefpersonen werden door onderzoekers heel boos of verdrietig gemaakt. Na een ruim kwartier mochten de proefkonijnen tot rust komen. Ze mochten kiezen om dat in stilte te doen of met een liedje naar keuze. En wat bleek? Een groot deel van de mensen kozen voor liedjes met thema’s als angst of agressie. De proefpersonen werden tijdens het luisteren van de liedjes nauwlettend in de gaten gehouden. “De luisteraars bleken aan het eind minder vijandig, geïrriteerd en gestrest te zijn. Daarnaast gaven ze aan zich geïnspireerd te voelen door de muziek.” Nu wordt met dit onderzoek het stereotype van een metalhead omver geblazen. Dus heb je veel last van werkstress, agressie of ben je om een andere reden boos? Dan raden wij speciaal voor jou de onderstaande nummers aan om even tot rust te komen.

Tekst van dit nummer klinkt als een natte droom van een satanist. Als dat niet rustgevend is.

Niets zegt meer liefde dan de volgende lyrics: “I’m your hate when you want love”.

Hier wordt een mens toch hartstikke zen van?

 

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden