capitulatie

13 oktober 2015: de capitulatie van Nederland in alle opzichten

Op 15 mei 1940 capituleerde Nederland, om maar met een Godwin in huis te vallen. Dinsdag 13 oktober 2015 is ook zo’n dag van Kennedy-aanslag-achtige proporties. Een dag waarbij in een normaal scenario je kleinkinderen je later zouden vragen: “waar was u die dag, opa/oma?“, ware het niet dat de meesten van ons tegen die toekomstige tijd waarschijnlijk allemaal dood zijn, kleinkinderen incluis. Want wat is er allemaal gebeurd?

Oranje

Dinsdag 13 oktober 2015 zal de vaderlandse geschiedenis namelijk ingaan als de dag dat Oranje verloor van voetbalgrootmacht Tsjechië met 2-3 en terecht uit het Europees toernooi werd geflikkerd.

Wanneer de bondscoach een pak aanheeft met 3 Ajax-kruisjes er op gespeld hoef je geen grote dingen te verwachten. Hoe bedoel je, gekleurd? Een bondscoach die individueel nooit een potje heeft kunnen breken ook. Wiens voorganger 7 Feyenoordspelers opstelde en daarmee 3e werd bij het WK…een lijn die niet voortgezet mocht worden. In opdracht van de KNVB?

Bert van Oostveen, KNVB-baas en fanatiek ajacied, heeft niet alleen opdracht gegeven om alle Oranje wedstrijden in de ArenA te laten spelen (de kroketten in De Kuip zouden volgens hem te koud zijn, shit you not!), ook de finalewedstrijd(en – ligt er aan of Feyenoord in de finale tegen Ajax moet, dan zijn het namelijk twee wedstrijden die gespeld moeten worden) in de KNVB-beker is uit Rotterdam weggehaald, ten gunste van het Ajaxstadion.

Maar wat verwacht je nou ook van zo’n organisatie? Een nietsbetekenende verdediger als bondscoach aanstellen, een nog veel nietszeggender Ajax-keeper (Grim) als bondscoach van Jong Oranje aanstellen… Getuigt van visie, mensen! Memphis Depay had zelfs een shirt aan waarop de vlaggetjes van Nederland en IJsland op geborduurd waren ipv Nederland en Tsjechië.

Het is allemaal 1 grote grap. Eindconclusie: “We” liggen er uit en bondscoach Blind krijgt alle vertrouwen van de bond om door te gaan naar het WK 2018. Logisch toch?

MH17

“De onderste steen zal boven komen en ik ga me er persoonlijk voor inzetten dat de daders berecht worden”, aldus Mark Rutte. Vlak na de ramp. Putin zei: “effe dimmen, Mark” en ten overstaan van de hele wereld werd op dinsdag 13 oktober door Mark Rutte in 1 beweging over de lijken van de slachtoffers gepist en in het gezicht van de nabestaanden gespuugd. Een quote van columnist Jan Dijkgraaf:Het was weer zo’n dag waarop Nederland kreeg wat het verdiende: de gladste, glibberigste, gluiperigste minister-president in de vaderlandse geschiedenis. Wij moeten ons allemaal doodschamen.” Raak.

Oh enne…de pers mocht dus géén vragen stellen op de persconferentie. Censuur, doodzwijgen, kop in het zand en het heeft nooit plaatsgevonden.

Kleuterneukers

Geef het volk brood en spelen! Wat is nou een geschikt moment om een maatschappijgevoelig item als pedofilie te behandelen in de Tweede Kamer, moet de Tweede Kamer gedacht hebben. Tijdens een voetbalwedstrijd van Oranje natuurlijk! En ze kirden allen van plezier! Oplossing! En zo geschiedde.

Terwijl iedereen zat te knikkebollen bij het eigen doelpunt van Van Persie werd even tussen neus en lippen door een motie verworpen die opriep om wettelijk kindhuwelijken te kunnen ontbinden. Ik herhaal: Die. Motie. Werd. Verworpen.

Ergo: U mag minderjarige kinderen kapotscheuren tussen de lakens. U mag er zelfs mee trouwen. What the actual fuck!

Nepparlement

13 Oktober 2015 is ook de dag dat de voorzitter van de Senaat de microfoon dichtdraaide van een PVV-kamerlid, toen deze de opmerking maakte dat we hier te maken hebben met een nepparlement. U leest het goed. Het huis van onze volksvertegenwoordiging legt kritische volksvertegenwoordiger het zwijgen op. Censuur. Tot zover de democratie.

Nog meer asielzoekers

En als klap op de vuurpijl is dinsdag 13 oktober 2015 de dag waarop staatssecretaris Dijkhoff en passant ook even mededeelde dat het aantal asielzoekers tm 2017 alleen nog maar zal toenemen. Zijn eerdere schattingen zijn naar boven bijgesteld.

Je vraagt je toch af wat er allemaal nog meer zou moeten gebeuren voordat het Nederlandse volk in opstand komt en met pek en veren naar Den Haag trekt om dit nepparlement af te zetten. Waar blijft die woeste generaal die die broodnodige coupe pleegt? Hoe ver hebben we het laten komen? Breekt er straks een mondiale oorlog uit, met Europa als inzet? Gaan we straks nog steeds aan onze kleinkinderen kunnen vertellen waar wij waren op die bewuste dinsdag 13 oktober 2015? In dit tempo halen we volgend jaar niet eens.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden