juichen

Open brief aan Louis van Gaal

Beste Meneer van Gaal,

Ik durf u nog geen Louis te noemen, daarvoor komen we te weinig bij elkaar op de koffie.
Spijtig te horen dat buiten uw weten om Mourinho al loopt te rondbazuinen dat hij uw vervanger wordt bij Manchester United. Dat zou een jaar voor einde van uw contract zijn.

Ik vind het ook heel spijtig te constateren dat uw magic touch bij Man-U niet heeft gewerkt. Het is een dood paard waar niet meer aan getrokken moet worden ook. U weet hoe dat gaat in de voetballerij: u bent vervolgens de Kop van Jut, Mourinho komt inderdaad voortijdig op uw plekkie op de bank zitten en Man-U gaat de sterren van de hemel spelen. Wrang.
Helemaal zielig bent u ook weer niet natuurlijk: u krijgt ongetwijfeld een zak geld mee waar iemand als ik de rest van z’n leven op zou kunnen teren. Maar iemand met uw status verdient een mooier afscheid.

En nou zat ik eens te denken he…

Als u toch pas in 2017 met pensioen zou gaan, ontstaat er nu ruimte om wat anders te doen. We weten allemaal hoe beroerd Feyenoord er voor staat tegenwoordig. Giovanni is een beste kerel, een echte clubman ook. Heel Rotterdam houdt van hem, ongeacht de resultaten vandaag de dag. Maar hij moet echt nog een tijdje rijpen.
Weet je nog wat Cruijff deed toen die ontevreden was in de hoofdstad? Die verkaste naar de aartsvijand en maakte die kampioen. Wat zou het fijn zijn om een lange neus te kunnen trekken naar al die mongolen die u destijds zo verschrikkelijk toezongen. Wat zou het leuk zijn als u straks op dat bordes op de Coolsingel zou staan en nog 1 keer zou roepen dat wij “de besten, niet alleen van Rotterdam maar ook van Eindhoven en dus ook van Amsterdam” zouden zijn. En dan de Champions League winnen…

Denk er eens over na. Het is niet zo’n gek scenario: met Feyenoord maakt u een gerede kans om af te sluiten met een knaller. Wij hebben niets te verliezen. U ook niet. Hoeft u ook niet meer die rare taaltjes te spreken. En doe het dan voor Truus. We weten allemaal dat zij Feyenoorder in hart en nieren is. Voor mij zijn jullie van harte welkom in Rotterdam.

Vriendelijke groet.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden