bron: youtube

Nederland politiestaat?

ACAB. All Cops Are Bastards. Gevoed door beelden van Rodney King-achtige taferelen in Amerika, of zogenaamd hulpeloze anti-Zwarte Pieten boeroepers die hardhandig in de boeien worden geslagen, is die term een geliefde uiting onder de samenlevingsonderkanters. Want Bromsnor is nu eenmaal evil. Daar is ook geen speld tussen te krijgen. Kun je nog zoveel jassen voor zwervers inzamelen als je wilt, of spectaculaire reddingspogingen filmen met je Go Pro camera, als agent zijnde…er hoeft maar 1 keer een nekklem uitgevoerd te worden en de wereld kotst weer op je, als agent. Dat zo’n nekklem een wettelijk toegestaan middel is om iemand die zich tegen arrestatie verzet in de boeien te kunnen slaan vergeten we maar even voor de makkelijkheid.

Natuurlijk is een nekklem maar “een” middel dat ingezet wordt, waar misschien ook andere oplossingen gebruikt hadden kunnen worden. En natuurlijk lopen er in het politiekorps een stel klootzakken tussen die kicken op het geweld dat zij mogen toepassen op burgers. Vraag maar aan de gemiddelde Feyenoordstadionbezoeker: de aldaar aanwezige ME misdraagt zich vaak nog erger dan de hooligans tegen wie zij zeggen op te treden. Onder hooligans is er tenminste nog een soort erecode dat je de zogenaamde ‘petten en shawls’ met rust laat. En zeker vrouwen, kinderen en ouderen. Nou. Ik heb de geuniformde hooligans vaak los zien gaan op deze mensen. Categorie-C-beesten waren het. Dit soort figuren horen inderdaad niet de wet te vertegenwoordigen.
Maar dan is er nog altijd die overgrote groep agenten die gewoon de wet probeert te handhaven, rust probeert te bewaren op straat en de boel veilig probeert te houden voor iedereen. Mensen die vechten voor hun ideaal: een veiligere samenleving.

We zien steeds vaker signalen in de media dat politiemensen worden aangevallen door burgers. Laatst kregen twee agenten vanuit het niets klappen op straat. Geen enkele aanleiding was er voor nodig om twee gasten vol uit te doen halen op de gezichten van de nietsvermoedende agenten. Geen enkele. En toch gebeurt het.

Zomaar een volgende video. Zet het geluid aan. Dan krijg je dus een mooie inkijk in de Nederlandse samenleving anno nu. “Wolla, die kankerpolitie, sla ze” (agente wordt door arrestant op de grond gegooid: “goedzo!”). Om over de comments onder de video maar niet te spreken. Die blonde agente is uiteraard een kankerhoer en het zijn allemaal kankerNederlanders. Was getekend: de gebontkraagde straatterroristen in de coffeeshop.

Zaterdag j.l. nog, werd een agent vanuit het niets in zijn nek gestoken…just sayin’.

Het is dan ook niet zo raar dat de politie in dit verhardende klimaat mee-migreert met de tendens. Dat ze zich wel twee keer bedenken voor ze zich vol in een knokpartij storten. Of zomaar een drugspand binnenvallen zonder zich eerst goed bewapend te hebben.
Neem het ze eens kwalijk. Natúúrlijk stellen ze een verdachte meteen kalt. Het moet! Omwille van hun eigen veiligheid en dat van anderen.

Waar gaat het nou mis? Wat dacht je van diezelfde burger die gewoon bevelen dient op te volgen? Als een agent tegen je zegt dat je op moet donderen bij een plaats delict, doe dat dan ook. Ga nou niet zo tof lopen doen. Ja, de agent is geagiteerd. Daar heeft ‘ie een verdomd goeie reden voor. Houd daar dus rekening mee. Dat ligt niet aan die agent. Die wordt namelijk geacht zich in een gevaarlijke situatie te storten om de boel weer te normaliseren. Het enige dat jij dan doet is de situatie frustreren. Kijk er dan ook niet zo raar van op als je hardhandig wordt aangepakt als je niet luistert. Dat is niet het gevolg van het doorfokken van agenten, van politionele inteelt…de agent is geen ras dat gefokt is om aggro te spillen. Het is het gevolg van een verloederende samenleving waar geen respect meer heerst voor gezag en wetten; Mitch Henriquez had nog geleefd als hij gewoon had geluisterd.

Nederland politiestaat? Misschien. Maar dat is dan wel de schuld van die stoere medeburgers van je. Dus, zeer beminde heren van de mocromaffia, allerliefste anarchocrust (ga je haar wassen, stinkie!), zeer geachte BLM relliedellie en ander linkdraaiend melkzuurtuig dat niets beters weet te verzinnen dan het kalken van “1312” op andermans bezit: je wilt toch zo graag wetteloosheid? Dan krijg je dat. Misschien is het goed als er onder de rest van de goedwillende bevolking een keer een zelfregulerend systeem in werking zou treden en wanneer agenten met vuurwerk of stenen worden bestookt, de toekijkende meerderheid zich voor de verandering eens op die raddraaier zou storten.
En anders moet je niet klagen als we in de toekomst (terecht) gericht in onze knieën worden geschoten door Bromsnor. Eigen schuld.

Reageer

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden